Svar på "Farliga och onödiga motsättningar"

Debatt 9 april 2021 06:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren ”Farliga och onödiga motsättningar” i VT den 31 mars.
Ingvar Flink, fil. dr i historia, tycker det är människoförakt, att på plats i Mellanöstern informera potentiella invandrare om Sveriges nuvarande, begränsade mottagningskapacitet av nya invandrare. Men, frågar jag mig, borde det inte även kunna betraktas som konsumentupplysning? Flink påstår det är ”en ren lögn att Sverige skulle vara fullt” av invandrare. Han har tydligen, liksom Reinfeldt, flugit över Sverige och konstaterat, att det finns stora skogar, som fortfarande är obebodda och därmed kan ge plats till nya migrationsströmmar. 

Hotet från politisk islam, islamism, är reellt även i Sverige och ökar. Av en debattartikel från Moderaterna, daterad 23 november 2020 framgår: "Enligt Säpo har antalet våldsbejakande islamister på bara tio år ökat från några hundra till cirka 2 000 personer". Motsättningar mellan kristna och muslimer är vanliga på olika platser i världen, inte minst i Mellanöstern, där kristna inte har det så lätt. Att Svenska kyrkan ”söker samarbete och försoning”, är inte överraskande; det ligger i deras DNA. Men att ”bygga ihop moskéer med kyrkor”, vilket tydligen Flink förespråkar, kan knappast ha förutsättningar att lyckas med tanke på situationen mellan kristna och muslimer i Mellanöstern. Men varför tar inte Flink även med synagogorna i projektet? 

Flink påstår, att KD inte ser några problem med att samarbeta med SD. Jag påstår motsatsen, eftersom KD framfört vissa krav för ett samarbete. Och, Ingvar Flink, Ebba Busch blir väl inte ensam att bemästra SD vid ett eventuellt regeringsskifte? Dessutom är jag övertygad att hon vet skillnaden mellan 5 och 20 procent.  

Ämnen du kan följa