Strunta i tvångsinlösen och ny ishall – satsa på skolan istället

Vänsterpartisten Daniel Gynnerfelt.

Vänsterpartisten Daniel Gynnerfelt.

Foto: Karin Hertz

Debatt2024-10-08 11:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad är det vi håller på med?

Så gott som dagligen hör vi om eller läser om barn som inte får det stöd de behöver i skolan, ungdomar som begår brott och är allmänt stökiga, lärare som ger uttryck för stor frustration över var skolan är på väg. Samtidigt hör vi om neddragningar i skolan från politiskt håll, skolchefer som blir av med sina jobb men får behålla sina löner etcetera. Vad är det för prioriteringar vi gör?

En vädjan till de styrande partierna i Västervik: Gör de satsningar vi måste göra på barn och ungdomar för att bygga grunden till det samhälle vi vill ha. Grunden till ett framgångsrikt samhälle är kunniga, trygga barn som ges möjlighet att nå sina fulla potential genom att de är omgivna av vuxna i skolan som kan ge dem de rätta förutsättningarna och stödet de behöver.

Att de styrande partierna på riksplanet väljer att satsa på att ge skattesänkningar till de rikaste istället för att satsa på skolan kan inte hindra att vi i Västervik gör andra prioriteringar, även fastän det är samma partier som styr här i Västervik.

Strunta i att lägga hundratals miljoner på att tvångsköpa mark, på att bygga södra infarter och nya ishallar. Satsa istället på våra barn och ungdomar, det är de som är vår framtid och som måste ges de bästa möjligheterna att växa upp till produktiva, lyckliga medborgare.

För Vänsterpartiet Västervik

genom Daniel Gynnerfelt