Södergren: "SD besvarar inte frågan"

Svar på debattsvaret "Socialistisk politik minskar inte utanförskapet" den 7 juni.

Debatt2021-06-16 05:25
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med 212 ord besvarar riksdagsledamot Mattias Bäckström Johansson (SD) min insändare från den 28 maj utan att en enda gång lyckas nämna det ämne och SD:s förslag jag skrev om.

Dåliga förslag och dumheter är svåra att försvara, istället skriver han svepande klyschor om hur SD ska ”stärka de ekonomiska förutsättningarna för låg- och medelinkomsttagare, småföretagare och pensionärer”.

Sanningen är en helt annan, SD tillhör nu det etablissemang de låtsas bekämpa. Pensionärerna har de redan svikit flera gånger genom att rösta mot att ta bort den extra skatt de betalar. Låg- och medelinkomsttagare, småföretagare har de också svikit flera gånger. När riskkapitalister och Svenskt Näringsliv ville att SD skulle ändra sig i frågan om vinster i välfärden krävdes det bara ett par middagar för att SD skulle ändra sig. I EU-frågan ändrade sig SD efter påtryckningar från Svenskt Näringsliv och sin iver att bli en del av etablissemanget.

SD verkar ju älska en viss typ av invandring, arbetskraftsinvandring. Den medför lönedumpning och drabbar just låg- och medelinkomsttagare samt småföretagare. Då verkar inte SD ha något emot att det kommer hit människor och jobbar under slavliknande former.

När det gäller skatter så har SD visat att de är ett konservativt högerparti, vissa populistiska utspel har gjorts som exempelvis att vara emot att ta bort värnskatten på 11 miljarder, men inga protester hördes från SD när Anders Borg och M, L, C och KD sänkte skatter för främst den rika eliten på 130 miljarder. Som ett konservativt högerparti angriper SD alltid de som de låtsas försvara – arbetarklass, lägre medelklass, småföretagare och inte minst de minst bemedlade i samhället.

Tillbaka till det som var ämnet som Mattias Bäckström Johansson (SD) inte vill kännas vid. SD vill öka på de fattigas bördor genom att ta ifrån de familjer som lever med hjälp av socialbidrag deras barnbidrag. Dessutom vill SD genom att lägga över ansvaret för försörjning av de här barnfamiljerna straffa de fattigaste kommunerna och tvinga fram ytterligare nedskärningar i välfärden.

Frågan kvarstår, Mattias Bäckström Johansson (SD), på vilket sätt skulle det “stärka de ekonomiska förutsättningarna” för de fattigaste familjerna genom att de blir av med sitt barnbidrag?