SD prioriterar barns hälsa framför vänstertrender

Svar på insändaren “Ska SD bestämma innehållet i sagor nu?” den 17 december.

Att erbjuda sagostunder som vilseleder barn om kropp och identitet kan få förödande konsekvenser, tycker debattören.

Att erbjuda sagostunder som vilseleder barn om kropp och identitet kan få förödande konsekvenser, tycker debattören.

Foto: ERIK G SVENSSON

Debatt2022-12-21 05:33
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Precis som signaturen “Orolig förskolepedagog” skriver i sin insändare vill SD i Kalmar granska vilken litteratur och vilken typ av kulturevenemang som Kalmar kommun erbjuder barn på bibliotek och förskolor för skattebetalarnas pengar.

Detta efter att de två dragqueen-artisterna, som undertecknad uppmärksammat går under artistnamnen “Bystiga Damen” och “Fröken Skamlös Vinhora”, bjudits in av Kalmar stadsbibliotek för att hålla i två “gränslösa” och “normkreativa” sagostunder för barn mellan två och nio år.

Bland titlarna som de två dragqueen-artisterna återkommande använt sig av under sina sagostunder för småbarn återfinns "Jag är Linus – En pojke med snippa".

Om man släpper taget om godhetssignaleringen för en stund inser man ganska snart att denna typ av material och evenemang inom skattefinansierad verksamhet för barn faktiskt är opassande. Ja, rentav farligt för barn eftersom man vilseleder dem om kropp och identitet vilket kan bidra till förödande konsekvenser för deras liv och hälsa.

Glömde jag nämna att den ena dragqueen-artisten rekommenderat erotiska ritböcker skapade av illustratören Magnus Frederiksen i sociala medier? En av illustrationerna föreställer nämligen en vuxen man som i ena handen håller en liten buktalardocka föreställande ett barn, och i andra handen sin erigerade penis.

Känner man mer oro inför att skadliga böcker och evenemang likt ovan nämnda ska motverkas inom skattefinansierad verksamhet för barn bör man nog ta sig en liten funderare på vad som är viktigast, barnens välbefinnande eller det egna godhetssignalerandet.

Vill man absolut uppmuntra sina egna barn till könsförvirring kan man också göra det för sina egna pengar. Att nyttja sunt förnuft och se till barnens bästa är inte att likställa med diktaturer.