SD: Medborgarna drabbas av de rödgrönas sjabbel

Många medborgare, inte minst många av våra äldre, saknar idag tryggheten att ha en fast läkare att gå till.

Debatt 16 februari 2022 06:07
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På många hälsocentraler runtom i Kalmar län är det istället en ny läkare som möter patienten vid varje besök på hälsocentralen. Det skapar osäkerhet och otrygghet när man på nytt måste dra sin sjukdomshistoria för en ny läkare. Det ökar också riskerna för patienten när läkaren inte har lika god kännedom om sin patient som en fast läkare har. Det är dessutom mycket dyrt för Region Kalmar län att hyra in läkare från bemanningsbolag, något som drabbar alla medborgare i Kalmar län via skattsedeln.  

Sverigedemokraterna betraktar det som ett haveri från det rödgröna regionstyrets sida att det nu inte finns AT-platser (allmäntjänstgörande läkare) till nio av de nyutbildade läkare som vill börja arbeta i vår region. Vi kräver i en interpellation ställd till regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S), att regionen omgående inrättar AT-platser åt dessa läkare. Vi vill också ha svar på vad den rödgröna majoriteten gör för att prioritera de nyutbildade läkare som vill arbeta i vår region.  

Ända sedan vårt inträde i Region Kalmar län 2010 har vi Sverigedemokrater krävt att större resurser läggs på fler AT-platser och avsatt medel för detta i våra förslag till budget. Genom fler AT-platser får vi fler fasta läkare i vår region och ökar tryggheten för medborgarna. Sunt förnuft säger att ingenting borde vara mer prioriterat än att säkerställa att det finns tillräckligt med tjänstgöringsplatser för de nya läkare som vill arbeta i vår region, så att de sedan kan få sin legitimation. Utbildar vi, så måste vi prioritera en kvalificerad utbildning fullt ut, i första hand för dem som väljer att stanna i vår region. Våra medborgare och skattebetalare ska inte behöva lida för att det rödgröna styret sjabblar bort sina mest grundläggande uppgifter.  


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Kräver över 400 000 kronor för fällda träd – "Tittat på kommunens tabeller" • Cassel: "Väl tilltaget"

Kräver över 400 000 kronor för fällda träd – "Tittat på kommunens tabeller" • Cassel: "Väl tilltaget"

Klart: Friskvårdspengen höjs rejält för regionens anställda

Klart: Friskvårdspengen höjs rejält för regionens anställda

Debatt: Visst har kommunen råd med bättre arbetsmiljö • "Det är inte annat än svepskäl och prestige som bromsar vettiga förslag"

Visst har kommunen råd med bättre arbetsmiljö • "Det är inte annat än svepskäl och prestige som bromsar vettiga förslag"

Debatt: (M): Regionens ekonomi är dopad

(M): Regionens ekonomi är dopad

Debatt: När ska S ta ansvar för regionens ekonomi?

När ska S ta ansvar för regionens ekonomi?