Så kan du hjälpa kommunen spara 450 miljoner

Nu har vi chansen att hjälpa Västerviks kommun att spara bortåt en halv miljard kronor.

Skribenten trycker på möjligheten att påverka via att gilla e-förslag på kommunens hemsida.

Skribenten trycker på möjligheten att påverka via att gilla e-förslag på kommunens hemsida.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Debatt2021-10-08 06:05
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur då kan man undra? Jo, genom att ge minst 20 lajks/gillanden senast den 20 oktober till det e-förslag (tidigare benämnt medborgarförslag) som skickats in till kommunen.  

Men bara detta sparar väl inga pengar? Nej, det är riktigt! Tanken är att kommunen återigen skall få upp ögonen för den potential som den nuvarande infarten till Västervik har och lägga ner tankarna på en mycket dyr, helt onödig och feltänkt Södra infart och i stället satsa en tiondel (1/10) av de tänkta Södra infarten-pengarna till att förbättra och utveckla vår nuvarande infart.

Förfarandet att lajka (gilla) ett e-förslag har dock kommunen lyckats komplicera rejält. Först krävs det dator förstås! Och internet! Och väl där ute på webben en hel del klickande på kommunens hemsida för att hitta och ta sig fram till själva systemet. Väl där måste man logga in och skapa sig ett konto och sedan leta upp själva e-förslaget och där trycka på lajka-/gillaknappen. Man får sedan också vara beredd på att stå för sitt agerande då de som lajkat ett förslag registreras och namnges på sidan så att övriga som loggat in kan se deras namn.

Att lägga ner funderingarna på en Södra infart och i stället utveckla den nuvarande infarten har flera politiker och partier tidigare argumenterat för, men inte fått gehör för. Men trägen kanske vinner! 

Så kommuninvånare, varför nu inte göra ett försök att tråckla er fram på kommunens invecklade och därmed också till viss del exkluderande digitala röstningsförfarande och i och med det kanske spara 450 miljoner åt kommunens skattebetalare!