S-regeringen sviker pensionärerna

S-regeringens pensionsförslag stänger ute över en miljon pensionärer som inte får ett öre extra. Sverigedemokraterna kommer aldrig ställa upp på den typen av orättvis och omoralisk politik.

"För oss går svenska pensionärers intressen före dyra satsningar utomlands", skriver debattörerna.

"För oss går svenska pensionärers intressen före dyra satsningar utomlands", skriver debattörerna.

Foto: Martina Holmberg / TT

Debatt2022-05-27 06:35
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi menar i stället att alla, inga undantagna, som arbetat och slitit under ett helt yrkesliv förtjänar en förstärkt pension. Inget land med värdighet värderar sina äldres livslånga insatser utifrån någon annan premiss. Vi har ett moraliskt ansvar att bygga trygghet åt de som byggde landet. Det är just detta ansvar vi försökt förmedla till (S) år in och år ut. Vid varje givet tillfälle har vi tyvärr mötts av kalla handen.

Väl medvetna om (S) ovilja valde vi att gå fram med en modell som innebär en satsning på just alla pensionärer. Ingen ska exkluderas. Ingen ska osynliggöras. En satsning på närmare 15 miljarder konor.  

Mot detta ställs nu (S) förslag. Genom att utesluta en miljon pensionärer sparar de in fem miljarder. Det är direkt skamlöst.

Vi har prioriteringsordningen klar. För oss går svenska pensionärers intressen före dyra satsningar utomlands. (S) har valt motsatt väg. Det är ett svek mot svenska pensionärer som Sverigedemokraterna aldrig kommer att acceptera.