S drar abortkortet för att dölja sina egna brister

Nej, aborträtten i Sverige är inte hotad, replikerar debattörerna från Kristdemokraterna en tidigare debatt i ämnet.
Nej, aborträtten i Sverige är inte hotad, replikerar debattörerna från Kristdemokraterna en tidigare debatt i ämnet.

Svar på debattartikeln "Står länets kristdemokrater upp för aborträtten?" den 6 juli.

Debatt 8 juli 2022 05:42
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Socialdemokraterna i Region Kalmar län är egentligen inte oroliga för att aborträtten skulle vara hotad. KD står bakom svensk aborträtt. Vi har även öppnat upp för att skriva in aborträtten i grundlagen. Ändå vill S att debatten ska handla om detta trots att det inte finns någon konflikt. 

Vi vill vara ärliga. Vi är innerligt trötta på politiker som bara ägnar sig åt det politiska spelet som man gärna kryddar med lögner och falska förespeglingar. De socialdemokratiska regionråden borde vara upptagna i frontlinjen med hur man ska lösa regionens stora utmaningar. 

Varför talar man inte om hur man vill lösa personalkrisen? Varför berättar man inte hur man ska kapa vårdköerna? Varför vill man inte ge besked om hur man ska skapa fler vårdplatser? Jag kan berätta. Man saknar konkreta lösningar. Det är trötta socialdemokratiska regionråd som nu kandiderar för omval. När vi lagt förslag om att stärka vården för kvinnor har man dessutom inte velat bifalla. Snacka om hyckleri. 

Kristdemokraterna går till val på att kapa de orättvisa vårdköerna som bara växt sig längre under den tid Socialdemokraterna styrt. Kristdemokraterna går till val på att skapa fler vårdplatser eftersom Socialdemokraterna stängt var femte vårdplats sen 2014. Kristdemokraterna går till val på att lösa personalkrisen genom förbättrade arbetsvillkor och löner eftersom Socialdemokraterna underlåtit sig att vidta tillräckligt kraftiga åtgärder.

De socialdemokratiska regionråden kan gärna sitta kvar i sandlådan och skvätta sin sand på oss förbipasserande. Vi har tyvärr inte tid att stanna till där och spela spelet. Vi har en hel del tuffa frågor att arbeta med.  

Region Kalmar län förtjänar ett nytt politiskt styre som orkar ta tag i de tuffa utmaningarna. Som inte gömmer sina brister på reformer och goda förslag med att föra pseudodebatter. Vi kristdemokrater är redo att ställa oss i frontlinjen och se till att våra invånare får den vård de behöver inom rimlig tid. Ge oss möjlighet att åstadkomma det efter den 11 september.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa