Några frågor om kommunens projekt och pengar

De planerade projekten både i Västervik och i Gamleby (bilden) väcker en del frågor hos skribenten om både pengar och genomförande.

De planerade projekten både i Västervik och i Gamleby (bilden) väcker en del frågor hos skribenten om både pengar och genomförande.

Foto: Ellinor Ljung

Debatt2022-03-15 06:53
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Många undrar vad som prioriteras i kommunen och vad som får kosta. Som Jon Sjölander skrev ”Kräv samhällsekonomiska analyser i kommunens projekt”.  

Det som varit på gång länge är ju allt möjligt i Gamleby, där det planeras för fullt för ny vårdcentral och äldreboende. Nödvändigt och positivt. Allt grävarbete med fjärrvärme är väl också ”nödvändigt ont”, som inte bör belasta våra skattepengar. Däremot har den lilla anslutningen vid Akzo Nobel mot centrum helt glömts bort. Vid allmän information för 3-4 år sen sades tydligt att den skulle bli av. Negativt att bara tysta ned den, som borde vara klar nu. Gamla torget – med bussar och lastbilar...

I Västervik verkar det vara mycket på gång, speciellt i Bökensvedsområdet. Angående att kräva analyser så känns simhallen som en dyr men nödvändig investering. När gäller övrig byggnation så dyker det upp en helt ny ishall, om man tittar lite noga bland alla ”detaljplaner”. Där känns ”analysen” långt borta! Vad kostar inte det? Vem ska stå för pengarna? Hur mycket och hur många gånger har inte ishockeyn fått efterskänkt, betalt på olika sätt, sponsrats med mera? Det har då oftast bara gällt att ha tillräckligt med spelare betalda och till driften. Nu ska dessutom skattebetalare stå för detta? Kanske ska vara med i valet...

Till sist, nya infarten – finns det pengar till den eller läggs den på is….(!)