M: "Vårt fokus är inte om saker är vänster eller höger"

Svar på debattartikeln: "Varning för skarp högersväng i politiken" den 5 november.

Harald Hjalmarsson (M) vänder sig emot Daniel Gynnerfelts uppdelning i höger- och vänsterpolitik och menar att ett pragmatiskt samarbete är det bästa för invånarna.

Harald Hjalmarsson (M) vänder sig emot Daniel Gynnerfelts uppdelning i höger- och vänsterpolitik och menar att ett pragmatiskt samarbete är det bästa för invånarna.

Foto: Filip Gustafsson

Debatt2021-11-12 11:18
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Daniel Gynnerfelt (V) undrar i en debattartikel hur Moderaterna förhåller sig till andra partier och om det ska bli en ”skarp högersväng”.

Vårt fokus för det kommunala är inte främst om saker är vänster eller höger. Istället handlar det om att använda de skattebetalande medborgarnas pengar så klokt och effektivt som möjligt – att göra skattemedlen dryga. 

I många frågor lyckas vi hitta samsyn med andra partier. Ett färskt exempel är från senaste kommunfullmäktige där det diskuterades och debatterades en motion om att effektivisera administrationen i kommunen. Motionen hade vi moderater, tillsammans med partikollegor till Gynnerfelt, tagit initiativ till. Här blev det positiva resultatet att frågan ska hanteras i det kommande budgetarbetet. Det är alltid lättare att nå samsyn och framgång om man ser till sakinnehåll istället för att försöka sätta vänster-/högeretiketter på precis allt. 

Det är så vi moderater jobbar – fokus på att de medel som de arbetande medborgarna gnetar ihop till det allmänna används på ett sådant sätt att alla vi kommuninvånare får ut mesta möjliga välfärd.

Åt vilket håll Gynnerfelt vill råder det ingen tvekan om. Den fråga som därmed är väckt blir då om Vänsterpartiet i kommunen vill se en skarp vänstersväng, istället för ett pragmatiskt samarbete mellan flera partier?