Liberalerna är nyckeln till en borgerlig regering

Liberalerna lägger grunden för att en borgerlig regering ska kunna lösa de stora samhällsproblemen. Vi vill skapa en bättre skola i hela landet och att integrationen ska innebära både krav och möjligheter.

Skribenterna menar att en borgerlig regering, där Liberalerna ingår, ska kunna lösa de stora samhällsproblemen. På bilden Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni i samband med partiets budgetförhandlingar i höstas.

Skribenterna menar att en borgerlig regering, där Liberalerna ingår, ska kunna lösa de stora samhällsproblemen. På bilden Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni i samband med partiets budgetförhandlingar i höstas.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Debatt2021-06-30 05:50
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi liberaler har redan tidigare fattat ett tydligt beslut och är beredda att prata med alla riksdagens partier för att Sverige ska få ett bättre och effektivare ledarskap.

Vi vill genomföra en kraftfull liberal reformagenda i en borgerlig regering. Det behövs en kunskapsskola som ger varje elev kunskaper för att få jobb eller studera vidare. Det ska råda studiero genom hela skolgången så att alla kan känna motivation och trygghet i skolan.

Det kan Liberalerna uppnå inom borgerligheten, istället för i det konfliktfyllda samarbete som nu har upplösts. Borgerligheten delar syn på att det ska löna sig bättre att arbeta och att rättsstaten ska återupprättas.

Vi ska inte ha några utsatta områden. Ingens frihet ska längre få begränsas av gängkriminella, klaner eller religiösa extremister. Varje barn måste få känna att de växer upp i möjligheternas land, oavsett var i Sverige de bor.

Liberalerna är en röst för en borgerlig regering förankrad i mitten som prioriterar skolan och integrationen. Vi kommer alltid stå upp för tydliga liberala värden, där alla får förutsättningar och möjligheter att ta ansvar för sitt liv. Du ska göra din plikt men också kräva din rätt.

Dagens samhällsproblem kräver en ny start för Sverige med liberala lösningar.

Det görs bäst i en borgerlig regering.

Liberalerna är nyckeln i en sådan regeringsbildning.