Kan vi lita på Kristdemokraternas kristna praktik?

Svar på debattsvaret på ”Farliga och onödiga motsättningar” den 9 april.

Debatt 22 april 2021 05:20
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Debattören Torbjörn Lanzén har tydligen aldrig hört talas om avfolkningsbygder, där affärer måste stänga på grund av för dåligt kundunderlag och fullt användbara bostäder rivs för att det inte finns tillräckligt med människor att befolka dem med. Reinfeldt behövde inte flyga för att inse problemet men hans humanism gjorde honom oroad.

Ihopbyggandet av kyrkor och moskéer är redan ett faktum. Det är inte med islamism, som Svenska kyrkan samarbetar, utan med de muhammedaner, som verkar mot dessa, vilket kyrkan vill stödja för att minska motsättningarna i samhället. Synagogor är säkert också välkomna. Kristendomen, judendomen och islam har samma ursprung, Abraham, och samarbete dem emellan existerar redan i världen.

Kristdemokraterna är ett parti baserat på kristna värderingar, bland annat människokärlek. De borde då inte kunna samarbeta med Sverigedemokraterna, vars politik enligt mig baseras på människoförakt.

Men nyligen har vi fått bekräftelse på mina farhågor med SD:s uttalanden om ett framtida regeringssamarbete på högerkanten. SD menar att det är för tidigt med ultimata krav. Uppenbarligen kommer SD med dessa senare i processen, då SD kräver att dess inflytande skall värderas efter dess storlek i väljarkåren. KD tycker det är en konstruktiv och klok hållning. Vart tog de kristna värdena vägen?

Om KD, med sin kristna grund, inte kan stödja SD:s krav, vad väljer då Moderaterna – SD med 20 procent eller KD med 5 procent?

Jimmie Åkessons aktion mot förtvivlade flyktingar i Mellanöstern kan naturligtvis kallas konsumentupplysning. Den upplyser oss om SD:s människoförakt.

Ämnen du kan följa