Inga hållbara argument för lodjursjakt

Svar på debattartikeln "Alla jägare vill inte jaga lodjur" den 12 februari.

Risken är att lodjur framöver enbart kommer att kunna beskådas i djurparkerna, tror skribenten.

Risken är att lodjur framöver enbart kommer att kunna beskådas i djurparkerna, tror skribenten.

Foto: Paul Kleiven

Debatt2021-02-19 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag håller helt med om innehållet i artikeln som skrevs av Robert Franzén, Svenska Rovdjursföreningen, härom veckan. En väldigt välskriven och insiktsfull insändare.

Kan inte förstå vad som motiverar en så kallad jakt på våra lodjur. Det finns inga som helst hållbara argument! Lodjuren har heller ingen chans att klara sig mot all denna teknik som används nu för tiden. De är helt i underläge och utsatta, en väldigt ojämlik jakt. Det handlar enbart om så kallade troféer för jägarna. Helt obegripligt hur man kan vara stolt över att ha dödat ett försvarslöst djur, skamligt! 

Vi ska vara glada och stolta över att vi faktiskt fortfarande har våra vackra lodjur kvar, de är inte många, vi ska vara väldigt rädda om de som finns! Speciellt nu med tanke på hur dåligt vår planet mår. Snart får vi väl bara beundra lodjuren på våra djurparker. 

All heder åt Svenska Rovdjursföreningen som rakryggat kämpar mot den vanvettiga och ohederliga förföljelsen på våra stolta och fina rovdjur! Hoppas verkligen att ni vinner överklagan mot Länsstyrelsen, jag håller på er, kämpa på!