Ett Sverige för alla – inte bara de rikaste

Jag har tidigare skrivit insändare i denna tidning om det här med prioriteringar. Under måndagens sammanträde med kommunstyrelsen i Västervik blev det på nytt tydligt hur den styrande majoriteten i Västervik (M, KD, L, SD, WP) vill att vi ska prioritera våra skattepengar.

Att höja arvodena för politikerna kommer att bli dyrt för kommunen, menar skribenten.

Att höja arvodena för politikerna kommer att bli dyrt för kommunen, menar skribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Debatt2023-03-15 17:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Majoriteten har nu beslutat att föreslå för kommunfullmäktige att kommunen ska betala mer i arvode till vissa politiker. Detta kommer att kosta kommunen uppåt en miljon kronor årligen. Samtidigt har man gett förvaltningarna och bolagen inom kommunen uppdrag att ta fram vad man kallar effektiviseringsförslag som uppgår till 20 miljoner. 

Det är inte lustigt att politikerföraktet stiger i samhället när vissa politiker vill dra ner på den gemensamma välfärden samtidigt som de skor sig själva. Förhoppningsvis finns det politiker i kommunfullmäktige tillhörande majoritetens partier som liksom jag anser detta vara en befängd prioritering och röstar mot förslaget när det slutgiltigt ska avgöras i kommunfullmäktige. Harald Hjalmarsson är ju ledare för en bräcklig majoritet med enbart en rösts övervikt i kommunfullmäktige så det räcker att enbart en ledamot går emot partilinjen för att förslaget ska falla. 

Det ska även bli spännande att se om SD, WP och KD i kommunfullmäktige kommer att förklara sina argument gällande denna kostnadsökning för politikerarvodena, eftersom de i ommunstyrlesen inte ville svara på ens direkta frågor i detta ämne.