Varför lyssnar politikerna inte?

3 september 2019 04:00

Enligt VT den 21/8 så ökar befolkningen i Västervik. Så bra! Västervik har mycket fint att erbjuda, sjönära natur, mycket kultur med mera.

Men, är man multisjuk (olika diagnoser) och har låg pension och ett handikapp som gör att man inte kan åka med kommunala medel, skulle jag INTE rekommendera någon att flytta till Västervik.

Jag har färdtjänst men får inte nyttja den utan måste åka med sjukresor för 250 kronor gällande fram- och återresa, det gäller alla läkarbesök, tandläkare, teamolmed.

Gratisbiljetterna som alla får kan jag aldrig utnyttja, jag undrar vad hela den administrationen kostar? Det är ju inga handikappade som kan utnyttja dem. Det är väl vi som får betala för det också.

Varför ska vi med funktionsnedsättning alltid få stå tillbaka? Jag vet att när summan för resor kommer upp till 2 250 kronor åker man fritt, det blir ju inte många gratisresor innan det är dags att börja om från början igen. Om jag var frisk skulle jag få åka gratis från första resan.

När det gäller de så kallade sjukresorna så är det ju inga lyxresor, samma fordon och personal som färdtjänst fast adressen för avlämning är någon av landstingets adresser.

Jag flyttade till Västervik för drygt ett år sedan och trodde att det var samma regler här som i Linköping, att man kunde åka färdtjänst till sjukhuset sedan gjorde landsting ock kommun upp sjukresorna sinsemellan.

Dessutom är det samma avgift för lokala sjukresor och sjukresor som överskrider länsgränsen.

Jag mår mentalt mycket dåligt över dessa orättvisor och det tär på tålamod och ekonomi och är mycket energikrävande. Att jag som jobbat och alltid gjort rätt för mig inte har råd att åka dessa dyra sjukresor, att åka pensionärstaxi är billigare, är det rätt att det ska vara så när man betalat skatt hela livet?

Min slutreplik blir att det jag betalar in i skatt till kommun och landsting här kommer snart att upphöra och jag kan inte rekommendera någon som befinner sig i min situation att flytta till Västervik.

Jag förväntar mig inte något svar från någon politiker eftersom ingen har hörsammat mina tidigare inlägg. Det är bara inför valen som ni politiker vill att vi ska lyssna på er men ni lyssnar aldrig på oss, tyvärr.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Siw Edvardsson