Så blir du tuff på riktigt

14 maj 2019 04:00

Återigen skadegörelse i Stadsparken. I tisdags kväll höll ett gäng ungdomar på att ha sönder staket, som fanns runt planteringar.

Den, de vilka sparkat sönder, erkände ej. Vi, några närboende, pratade med dem en längre stund, där­efter var det lugnt.

Kvällen mot torsdag var det dags igen. Jag gick med hunden vid halv åttasnåret och såg dem samlas. Är osäker på om det var samma gäng.

Men denna gång blev det stor skadegörelse. Stora delar av staketen var sönderrasade. Västervik Miljö och Energi var där tidigt och samlade upp allt. Man fick ta bort mycket.

De som gjort detta, tycker väl det är tufft. Tror inte att någon ensam typ gjort detta. Det är väl ej så kul att hålla på och förstöra om man ej har några att imponera på.

Föräldrar! Prata med era tonåringar.

Om man nu vill vara verkligt tuff – långt över vad man tror att man är kapabel till: Du unge man/tjej, visa att du är en riktig tuffing, som vågar stå för om du förstört saker för någon. Har du cyklat på en liten unge, så ber du ju om ursäkt, du kanske erkänner för förälder och – nu kommer det – du erkänner inför polisen!

Är du så tuff, som du vill vara, som du vill att andra ska se dig som – då vandrar du upp till polishuset och säger som det var: ”Jag hade sönder staketen i Stadsparken! Vad ska jag göra, för att ersätta skadorna”?

Du kommer att mötas av glada poliser. Dina föräldrar blir jättestolta och du blir hjälte i skolan. Poppis bland kompisar. Världens tuffaste som visar hedersamt ansvar! Det är något du kan glädjas åt under lång tid.

Du gör något, som få ungdomar vågar! Men kunde du sparka sönder, så är du something special. Därför har jag gott hopp om, att du vågar visa vem du egentligen är!

Lycka till!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tanterna i parken