Onödig reklam för alkohol

21 augusti 2019 04:00

Torsdagen den 15/8 visades det ett kul inslag i Östnytt kl 18:20 om cirkusfestivalen i Linköping.

Det var positivt och glatt och vi gillade det hela vägen fram till slutet då ledaren för ett norskt inslag i festivalen blev tillfrågad vilket intryck hon hoppades att publiken skulle få av deras framträdande. Hennes svar blev att hon ville att de skulle gå därifrån och dricka sig fulla, festa hela natten och skratta hela helgen.

Att folk ska bli glada och vilja ha kul av deras framträdande tycker vi är helt rätt! Det vi tycker är trist är att hon uppmanar folk att dricka sig fulla. Det tycker vi inte är så lyckat att en cirkusföreträdare i tv uppmanar folk att göra. För tv har en stor genomslagskraft och det är onödigt att den vägen göra reklam för att koppla ihop “att ha kul” med “alkohol”.

Med tanke på vad vi alla vet om alkohol så behövs det ingen reklam för det i tv, och de som absolut vill dricka alkohol kan ju få hitta dit utan hjälp av SVT, tycker vi! Det är tillräckligt illa med alla reklaminslag för alkohol som finns i tv-reklamen i de reklamfinansierade tv-kanalerna. Skattepengarna behöver inte gå till sånt också!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingrid G L med flera