Med bättre skolmat klarar vi hela dagen

23 mars 2019 04:00

Jag vill att vi ska förbättra skolmaten! För det är väldigt ofta barn inte äter i skolan och det är ju inte så bra för en själv och inte bra för ens framtid.

Nu tänker ni: ”vad då för ens framtid?” Jo jag menar om man inte äter skolmaten så blir man trött och då kan man inte koncentrera sig i skolan då missar man väldigt mycket. Och när man inte koncentrerar sig på sitt arbete eller genomgången så vill man ju bara inte sitta still utan man vill hålla på med något eller prata med någon och det leder till att man förstör för dom andra som verkligen försöker och försökt få i sig nåt i alla fall.

Tänk dig att du sitter och jobbar och är så hungrig så det inte finns och du ser några 4:or komma från matsalen och du vet inte vad det är för mat och då frågar “Vad är det för mat?” och dom svarar “Det är soppa” och du vill bara börja gråta.

Jag menar att man kanske inte ska ha soppa så ofta. Nu tänker ni: ”men hur sjutton ska man veta vad 300 barn vill den ena kanske gillar korv stroganoff och den andra hatar det”. Det finns alltid en lösning på ett problem, det är matematik: 40 barn gillar det där och 20 det här, ja men hur ska vi göra då? Då kan skolan ha två eller tre olika rätter man kan få välja på.

Och om man vill veta lite mer exakt och vara säker på vad dom gillar och ogillar då kan man ju se hur mycket som slängs av den här rätten och vad som slängs mindre.

Så jag vill helt enkelt ha bättre skolmat så vi klarar av hela skoldagen och inte stör dom andra som vill ha bra utbildning.

Dom som inte håller med mig och säger det kommer kosta mycket för skolan – jo jag håller med, fast vad går alla dom här pengarna till? Skolan shoppar inte som man kanske gör utanför och såklart vet jag att pengar går till massa andra viktiga saker – jag var bara lite ironisk. Men de här jätteviktiga sakerna pengarna går till, kanske kan man skippa lite av det, för den maten vi får påverkar vår framtid och utbildning och det är också superviktigt. För varför går vi i skolan? Jo för att lära oss olika saker och därför behöver vi energi. För seriöst, vi går upp tidigt, vi slutar ganska sent och däremellan behöver vi något att äta och klara av den sista biten av skoldagen.

Alla drömmer vi om att få mycket pengar, ett fint hus eller lägenhet, så snälla gör våra drömmar sanna genom att ge oss bättre skolmat. Tack!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Amiira