Det sunda förnuftet har suddats ut

28 maj 2019 04:00

Jag har stora betänkligheter när det gäller hur man skickar ut tösen Greta att föreläsa om klimatet, och som samtidigt uppmanar ungdomar att skolka för att demonstrera.

Jag är övertygad om att 75 procent av dem inte vet vad det handlar om på, riktigt alltså. Alla gullar och tycker det är sååå bra att barn försöker påverka, men jag kan lova att när hon har gått därifrån så kommer de inte att göra ett skvatt åt det för det kommer att inkräkta på deras eget liv och leverne.

Det som har skett och som sker är att de på bestämmandenivå och i EU bestämmer hur det ska vara. Observera då att det gäller bara andra som till exempel vi på landsbygden – inte i stan. De som bor i stan som har allt inom räckhåll ”skiter” fullständigt i att vi har ingenting inom räckhåll.

Jag undrar hur de tänker egentligen...vi har inte nån skola, inte någon vårdcentral, ingen tandläkare, ingen läkare, ingen frissa, ingen fotvård, inget bibliotek, inget apotek, ingen bank, inte ens en bankomat, ingen fungerande bussförbindelse (går en på morgonen och en på kvällen. Allt vi ska göra ska det till en bil och då kan man ju undra; vad är det för miljötänk?

Hur ska det bli med alla transporter, hela Sveriges vägnät är ju belamrat med långtradare, hur tänker man där? Ska man inte börja där?

Så sitter dom på sina stolar i Stockholm och Bryssel och tycker att vi ska tänka på miljön samtidigt som allt vad du än ska behöva kommer att finns i en stad många mil bort. Hur går det ihop? Ska alla bo i storstäderna eller? Så snackar de så vackert i sina valtal att Sverige är fantastiskt med sin levande landsbygd. Jo pyttsan. Ta och bosätt er själva i till exempel Östersund där föräldrar får åka 25 mil för att föda sina barn...vad är det för miljötänk...har dom tänkt att dom ska cykla till närmsta BB?

Jag tror visst att vi måste värna om miljön, men det ska drabba alla och inte bara landsbygdsfolket. Till exempel ska landsting, kommun och regering ha sina sammanträden i huset de jobbar i och inte åka på dyra konferenser med hotell och middagar. Samt att de ska föregå med gott exempel, dra in på alla flyg och taxiresor. De vill att gemene man ska cykla och åka tåg, då ska det gälla dem själva också.

Sverige står för cirka 0,02% vilket är lite med tanke på vad andra stora länder bidrar med i utsläpp. Jag tycker att det sunda förnuftet har suddats ut. När man låter en liten tös bli helgonförklarad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mormor