Björn Ulvaeus, tänk om!

20 maj 2016 16:10

En positiv utveckling av både företag och samhällen drivs av kunnande, engagemang, lust och hårt arbete. Björn Ulvaeus har på ett fantastiskt sätt visat allt detta i sitt projekt Slottsholmen. Björns engagemang har tagit sig uttryck för en genuin känsla för Västervik, och för stadens stora framtida möjligheter.

Utöver detta har han satsat omfattande ekonomiska resurser, och tid för projektet Slottsholmen. Många andra kommuner och städer är uppriktigt avundsjuka på Västervik, som har fått denna möjlighet. Björn Ulvaeus och ABBA är oerhört starka varumärken. Att Björn har valt att lägga så mycket energi på Västervik är imponerande.

Slottsholmen är bara ett av Björns många engagemang runt om i världen. Att Västervik har fått så mycket av Björns tid, är något som vi i Västervik bör vara både stolta och tacksamma över. Nu när Björns energi har börjat sina, så måste vi fundera på varför detta har tillåtits ske.

Politiker och tjänstemän behöver rannsaka sig själva. Hur kunde det gå så här? Hur kunde vi "trötta" ut någon med så mycket vilja, kunnande och engagemang?

Effekterna av Björns avhopp är betydande för Västervik. Inget hotell, marina, spa eller mikrobryggeri är några exempel på saker som nu helt riskerar att utebli. Många i Västerviks näringsliv har använt projektet på Slottsholmen, för att motivera sin ledning/ bolagsägare att investera mer i offensiva satsande Västervik.

Slottsholmen har också använts som symbol för att lättare kunna rekrytera, och för den delen behålla duktiga medarbetare. Slottsholmen har också varit något att visa upp, vid rekrytering av medarbetare boendes utanför Västervik. Ett konkret exempel är den rekryteringsmässa som hålls på Berns i Stockholm denna vecka.

Björn och Slottsholmen har varit det stora dragplåstret på denna mässa. Nu har han hoppat av och kommer inte att närvara. Runt 200 personer kommer till mässan för att övertygas att flytta till Västervik. De har givetvis förväntat sig en spännande redogörelse gällande Slottsholmen. När detta nu uteblir så blir utfallet istället negativt för Västervik.

På Björns initiativ hölls förra veckan ett möte med ägarna av flygbolaget NextJet i Västervik. Detta för att undersöka möjligheterna att trafikera Arlanda–Västervik, sex dagar i veckan. Äntligen så finns det en seriös möjlighet för linjeflyg, till och från Västervik! På grund av kommunens bristande information, hade inte detta nått ut till stora delar av näringslivet.

Konsekvensen av detta var att endast ett fåtal närvarade vid mötet. Naturligt så tolkade NextJet och Björn detta som bristande intresse ifrån Västerviks näringsliv. Att på detta nonchalanta sätt missa att bjuda in majoriteten av Västerviks Näringsliv, är både inkompetent, och sätter nämnda näringsliv i dålig dager.

Björn! Vi är oerhört många som både är stolta över, och engagerade i ditt projekt. Vi lovar att på alla sätt som är möjliga, stötta dig och projektet, mot dess välförtjänta framgång. Vad kan vi göra för att du trots allt som har varit, skall få tillbaka din energi och glädje för projektet Slottsholmen? Vi gör vad som krävs. Det är ett löfte!

Fastighetsägare i Västerviks stad (cirka 25 medlemmar), Södra Infartens Företagscenter

Näringsliv: Västerviks Företagsgrupp (ca 100 företag), Västerviks Handel, Gotlandsbåten, Ralph Axelsson, Electrolux Home Västervik, Svensk Fastighetsförmedling i Västervik, Sandbergs Fastigheter, Restaurang Guldkant

Föreningar: Västerviks IK, Västerviks Speedway, RedbetSwedishfloorballopen

Västervikare: Calle Åstrand Visfestivalen, Tackis, Pecka och Mia Gustavsson Krögarprofiler, Peter ”PG” Gustafsson Hojrock, Börje Andersson Entreprenör, Torgny Gunnarsson/Magnus Tofvesson Sportbilsdagen, Johan Andersson/Jesper Björkman Löga Beach/Palladium, Vigiland, Cinna Stark, Anna Jeansson, Johan Lönnefelt Yrkesofficer, Mattias Lindgren grundare Addnature, Theodor Lönnefelt Student, Amelie Karlberg Hedström, Janne Helmersson, Anders ”AG” Gustafsson, Tompa Olson, Micke och Ulrika Eklund, Nicklas Czarnecki Vita Hästen, Hans Gunnarsson, Christer Larsson, Mats Thorsman, Jakob Nelson, Roger Axmon.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!