Länsunionen: "På tiden att det börjar skramla lite i M"

Svar på debattartikeln "Märklig prioritering i infrastrukturarbetet" den 14 juni.

"Vi ser till att offensivt möta de utmaningar som transportinfrastrukturen i länet står inför", skriver debattörerna.

"Vi ser till att offensivt möta de utmaningar som transportinfrastrukturen i länet står inför", skriver debattörerna.

Foto: Marie Kerrolf

Debatt2021-06-21 06:16
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I ett inlägg har Malin Sjölander och Pär-Gustav Johansson ondgjort sig över att Region Kalmar län begärt möte med Trafikverket. Det är mycket välkommet att Moderaterna nu engagerar sig i det gemensamma arbetet att stå upp för länets infrastruktur. Bättre sent än aldrig. Det är av yttersta vikt att vi drar åt samma håll i den här viktiga frågan med länsbornas bästa i åtanke.

Infrastrukturen är en självklart prioriterad fråga i arbetet med länets utveckling. Under mandatperioden har ett handlingsprogram för transportinfrastrukturen tagits fram. Med det som utgångspunkt har sedan prioriteringar gjorts för att bättre kunna visa på de behov som finns och hur länet vill möta dem. Vi ser till att offensivt möta de utmaningar som transportinfrastrukturen i länet står inför. 

Därutöver har ett mycket omfattande påtryckningsarbete för länets infrastruktur skett både genom interna och externa möten med företrädare för både politiken och Trafikverket. Parallellt har bred information förmedlats till partierna i Regionen och länets riksdagsledamöter, trots att vi i det sistnämnda kan notera ett varierat intresse. Under våren har webbinarium anordnats, brev skrivits och möten hållits. På alla tänkbara sätt ser vi till att gå i bräschen för att få till stånd investeringar i länets infrastruktur. Förslag på ytterligare insatser har ännu uteblivit från den moderata gruppen. 

Som bekant skramlar tomma tunnor mest. Förändringar sker inte utan arbetsinsats. Vi i Länsunionen har dagligen sett till att göra vårt för att få till stånd förändringar. Har man inte försökt kan man inte heller lyckas. Vi har gjort ett jobb som vi kan stå för. Att det nu börjar skramla lite i M är på tiden. 

Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande
Peter Wretlund (S), kollektrafiknämndens ordförande
Christer Jonsson (C), regionstyrelsens vice-ordförande
Karin Helmersson (C), regionala utvecklingsnämndens ordförande 
Johanna Wyckman (L), regionråd