Lämna Breviksplan ifred – för invånarnas skull

Tänk nu efter själva, politiker. Vad finns det för ställen för ungdomar i Brevik att träffas på ute förutom alpen och dess gräsplan? Det är inte mycket det.

Breviksplan är ett grönområde i Västervik där man planerar att bygga bostäder. Men insändarskribenten vill att planen bevaras.

Breviksplan är ett grönområde i Västervik där man planerar att bygga bostäder. Men insändarskribenten vill att planen bevaras.

Foto: Caroline Petersson

Insändare2022-03-09 17:52
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varför ska Breviksskolans elever ”fraktas” till Skogshagaskolan när det finns en plan på gångavstånd för en timmes gymnastik? Eller är det en promenad som får bli gymnastik? Det är inte försvarbart ekonomiskt eller miljövänligt.

Planen används också av många andra. Exempelvis föräldrar/barn, mor och farföräldrar/barnbarn. Till rekreation under pandemin med mera.

Har ungdomar någonstans att ses blir det mindre ”bus”.

I södra delen av Västervik finns en uppsjö av ställen för barn och andra sällskap att vara som Bökensved och Lysingsbadet till exempel. Dit kan inte alla barn ta sig själva.

Måste ni prompt bygga vid Breviksplanen, flytta då upp husen parallellt med Stora Trädgårdsgatan och Blåhakegatan. Och se till att lämna planen orörd, så de som bor i närområdet har någonstans att samlas.

Är det inte så att kommunen ska se till att det finns grönområden i alla delar av kommunen?