Jörgen Olsson: "Fokus har legat på smittskydd"

Svar på insändaren "Sorgligt påskfirande på boendet" den 10 april.

Västerviks kommun 14 april 2021 05:14
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej Tacksam för svar!

Jag vill börja med att tacka för din fråga, jag tycker att engagemang är viktigt och det går alltid bra att höra av sig till mig direkt med frågor och funderingar. Påsken som vi precis firade var inte bara en årligt återkommande viktig högtid utan också en årsmarkering av ett av de tyngre åren som vi haft i våra verksamheter. Coronaåret har frestat på ordentligt på vår organisation, på våra anställda och på många av våra boende. 

Jag har förståelse för att man vill ha det som det alltid har varit, men tyvärr är vi kanske inte redo för det ännu i alla delar av kommunen och våra verksamheter. Fokus har legat och fortsätter att ligga på många nya arbetsmoment som har med smittskydd och hygien att göra. Vi har inte gjort några budgetnerdragningar på våra särskilda boenden och när det gäller ledarskapet, så tycker jag att alla anställda på alla nivåer har gjort en fantastisk insats och arbete detta mycket speciella år. 

Jag hoppas och tror att den pågående covid-vaccineringen ska göra att hela världen och därmed även våra boenden ska kunna återgå till mer vardagliga rutiner under året. Och att kommande högtider kan firas på sätt som skapar ytterligare trivsel bland våra boende. Jag tycker att det är tråkigt att du upplevde den här högtiden som negativ, hoppas att nästa firande blir bättre.

Jörgen Olsson, socialchef Västerviks kommun

Ämnen du kan följa