Alla ska vara välkomna i kyrkan

Vart fjärde år är det kyrkoval och i helgen, söndagen den 19 september, är det dags. Att rösta i kyrkovalet är att ställa upp för de nästan 6 000 medlemmar i Kommunal som jobbar inom Svenska kyrkan.

"Att rösta i kyrkovalet är att ställa upp för de 6 000 medlemmar i Kommunal som jobbar i Svenska kyrkan", skriver debattören.

"Att rösta i kyrkovalet är att ställa upp för de 6 000 medlemmar i Kommunal som jobbar i Svenska kyrkan", skriver debattören.

Foto: Johan Nilsson/TT

Kyrkoval2021-09-17 06:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kyrkoval 2021

Genom det här valet har vi tillsammans möjlighet att påverka deras arbetsvillkor. Det handlar om att de anställda ska ha en bra arbetsmiljö. Exempelvis kompetensutveckling, bra ledarskap och arbete mot diskriminering. 

Jag röstar i kyrkovalet för att vi medlemmar i Kommunal, anställda i Svenska kyrkan, ska få de allra bästa arbetsgivarna som vi kan få de kommande åren. Jag röstar för att vi ska ha en bra arbetsmiljö, schyssta villkor och bra arbetsgivare. Jag röstar i kyrkovalet för en öppen folkkyrka som tar ställning för alla människors lika värde, oavsett kön, sexuell läggning eller vart man kommer ifrån. Svenska kyrkan har 5,8 miljoner medlemmar och stor betydelse för många människor i vardagen, både i glädje och i sorg. Då ska alla vara välkomna.

Förtidsröstningen i kyrkovalet pågår och det går att rösta fram till valdagen den 19 september. Jag hoppas att du som är medlem i Svenska kyrkan använder din möjlighet att påverka.  Varenda röst räknas.