Snart presenteras Årets Västervikare 2021!

Nu är omröstningen avslutad. Den 15 oktober presenteras vinnaren den prestigefulla titeln Årets Västervikare!

Årets Västervikare 6 oktober 2021 16:49

Vem eller vilka som får tilldelas priset i år kommer tillkännages på vt.se. 

Här kan du läsa mer om de fyra nominerade som ni läsare kunde rösta på. Röstningen avslutades klockan 18 den 14 oktober.

Västerviks-Tidningens kandidat: Jerry Engström 
Campus i Västervik har gått från ett mindre högskolecentrum till ett stort utbildningscentrum med stor variation på utbildningar samt forskning. Campuschefen Jerry Engström har varit en enorm drivkraft i det arbetet. Campus är extremt viktigt för Västervik och hela kommunens framtid.
 


Citysamverkans kandidat: Malin och Fredrik Wall 
Samtidigt som de driver och ständigt utvecklar den lokala bokhandeln har de ett stort hjärta och engagemang för Västervik. Under 2021 har de dessutom hittat nya vägar att inspirera såväl Västerviksbor som personer runt om landet genom digitala kanaler. Varje vecka!

Företagarna och Västerviks Företagargrupps kandidat: Maria Björkman, Gamleby
Maria Björkman är en nyckelspelare när det kommer till utvecklingen av Gamleby. Hon har varit drivande i såväl evenemang som ”Gamleby Jul” samt varit med och utvecklat Gamleby Handel. Hon har även varit mycket framgångsrik i uppbyggnaden av Byfiket. 
 


Föreningar i Tjusts kandidat: Föreningen HjärtLung i Västervik, representerad av Per Adlersson
För deras drivkrafter att bygga upp en stabil förening där fokus ligger på att ge människor gemenskap och värdefulla aktiviteter. Föreningen besöker regelbundet sjuka på Västerviks sjukhus för att ge dem stöd och de ligger även bakom ”Hälsans Stig” som blivit väldigt värdefull för många människor, allra minst under pandemin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa