Hårt satsande rockband spelar i Västervik

På lördag arrangeras "Världens största musikfestival" i Västervik. Det är inte utan att man lyfter på ögonbrynen en aning och undrar vad nu detta handlar om. Vi tog kontakt med arrangören, Pierre Andersson, från Sensus, för att få veta mer.

6 oktober 2015 11:17

– Det är en satsning som samtliga studieförbund i Sverige deltar i. Under en vecka, mellan den 5 och 11 oktober, ska så många konserter som möjligt arrangeras runt om i Sverige. Tanken är att vi ska försöka slå något slags världsrekord, berättar han.

I Västervik är det dock bara studieförbundet Sensus som medverkar. Och deras bidrag blir en konsert som hålls på lördag kväll på restaurang Sahara i Västervik.

Två Västerviksband – som satsar stort på musiken – svarar för musikunderhållningen. Sleeping Haze och Kickin´Laces.

De sistnämnda håller just i dagarna på att lägga sista handen vid en kommande EP. Bandmedlemmarna, som bor kvar i hemstaden Västervik, har haft ett späckat spelschema den gånga sommaren, berättar Pierre (som följt dem genom åren och vars son är sångare i bandet).

Medlemmarna i Sleeping Haze, i sin tur, är numera bosatta i Göteborg.

– De har också spelat mycket i sommar, bland annat på Kulturfesten i Norrköping och i Slottsskogen i Göteborg och de, precis som Kickin´Laces, har blivit riktigt vassa, säger Pierre.

Lördagens spelningar äger rum utomhus.

– Det blir lite för trångt att arrangera konserterna inomhus. Så vi bygger upp en scen utanför restaurangen, på terrassen, och slår upp väggar runt omkring. På så vis skapas känslan av en inomhuslokal. Markisen får fungera som tak. Och det finns infravärme.

– Tyvärr har vi ingen riktigt bra konsertsal i Västervik för den här typen av spelningar, därför får man lösa det på annat sätt och ta vara på fina höstkvällar då man fortfarande kan hålla till utomhus. Vi har heller inte budget för att hyra en lokal som Bryggaren (Västerviks teater och konferens) till exempel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!