Wilander hyllar Cori Gauff: "Oförklarligt"

Cori Gauff har dominerat rubrikerna efter två matcher i Wimbledon.

Nu hyllas det 15-åriga underbarnet av Mats Wilander – som redan jämför amerikanskan med legendarer som Steffi Graf och Martina Navratilova.

Frågar du mig så är hon en superstjärna, säger svensken.

4 juli 2019 20:06

Det hör kanske inte till vanligheterna att en grand slam-debutant stjäl det mesta av rampljuset efter blott två spelade omgångar i Wimbledon.

Men de flesta verkar också överens om att Cori Gauff har något särskilt.

15-åringen blev historisk som yngsta deltagaren någonsin när hon utnyttjade sitt wild card och kvalade in till huvudturneringen. Sedan dess har hon slagit ut femfaldiga Wimbledonmästaren Venus Williams i första omgången och sedan även skickat hem 2017 års semifinalist Magdalena Rybarikova i match nummer två.

"Borde inte gå"

En som sällar sig till hyllningskören är svenske tennislegendaren Mats Wilander.

Det är oförklarligt att en 15-åring har gått så här långt utan att förlora ett set på den här nivån. Som 15-åring borde hon inte kunna röra sig så här bra eftersom hon rent fysiskt inte borde kunna vara så stark som hon är – men hon bara flyger fram. Hon är snabb och täcker hela banan, säger 54-åringen.

Wilander, som är tv-expert på Eurosport, upplever Gauff snarare som 18 eller 19 år gammal sett till hennes fysik och jämför henne med två av tennishistoriens största profiler.

"Topp fem inom fem år"

Om du tittar på andra spelare som dök upp på tennisscenen när de var 15, (Steffi) Graf, (Martina) Navratilova med flera, så var de spelare som senare i karriären vann fler grand slam-titlar. Frågar du mig om vad jag tycker om Cori så är hon en superstjärna, helt klart.

Wilander tippar att Cori Gauff i sinom tid har nått den absoluta världstoppen.

Såvida ingen står i vägen för henne – och med det menar jag en tränare, agent, pojkvän eller till och med en förälder – så tror jag att hon kommer vara topp fem i världen inom fem år.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Strandman/TT