Zabel: "Där vi förlorade matchen"

Det var en förlust som var svårsmält för Vita Hästen-tränaren Tony Zabel. "Det som bekymrar mig är att de tävlade hårdare", sa han.

7 februari 2020 22:25

Chansen att ta tre poäng och skapa ytterligare utrymme neråt i tabellen såg ut att gå vägen. Men så vände allt. Skillnaden mellan Hästens första och andra period var markant.

– Jag tycker att vi gjorde en jättebra första. Inte bara för att vi ledde, vi såg ut precis som vi ville utifrån att vi vet vad de är riktigt bra på, summerade tränaren Tony Zabel.

 

Oscar Drugges reducering sekunderna före pausen var tuff men ändå svängde matchen mer än den kanske borde mellan de båda första perioderna.

Det var Zabel inte nöjd med.

– Jag såg inte det komma i andra. Det var inte bara för att de gjorde målen utan vi var passiva. De fick spela på sina villkor och vi blev pucktittande över hela isen. De hoppade in med sina backar och slog våra forwards, då blev det rörigt för våra centrar. Det var lite för enkelt men det får vi lära oss av. Det är många som behöver lära sig saker fortfarande.

Det blev hett vid några tillfällen i mittperioden och det var Vita Hästen som drog på sig utvisningarna i de lägena. Det utnyttjade hemmalaget skoningslöst.

– När det blir känslor, återigen, är det vi som förlorar på det. Det hände idag, det hände mot Karlskoga, mot Timrå för länge sedan och i någon match mot AIK också. När det blir så och vi får något domslut emot oss tycker jag att vi är det laget som förlorar på det. Vi är inte tillräckligt mogna där, fortsatte Zabel.

Utvisningarna blev avgörande på så sätt?

– Ja, vi släppte två plus att de gjorde ett i en avvaktande. Där förlorade vi matchen. Det är lätt att analysera på så sätt.

 

Tredje perioden blev 20 minuters jakt på att komma närmare men det gick inte, Västerviks övertag höll hela vägen när Hästen inte hittade något mål som kunde skapa lite nerv innan femte målet för hemmalaget kom.

– Vi var tvungna att gå för det och spelade med både fyra och fem forwards i vissa sekvenser för att röra om det för dem men vi fick egentligen inget bra svar på det heller. De är skickliga och snabba men det visste vi om och jag är lite besviken på hur vi hanterade det. Det som bekymrar mig är att de tävlade hårdare. Det kan inte vara så att de ska vinna kampmomentet, då har vi inte gjort vår läxa.

Är någon av de skadade spelarna nära att komma tillbaka?

– Spångberg (Jacob) kanske. Men vi räknar nog varken med "Macke" (Marcus Eriksson) eller "Sama" (Jesper Samuelsson) i match nästa vecka heller. Blir det så tar vi det, men jag har svårt att tro det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson