Efter segern mot Åtvidaberg, en av seriefavoriterna, har Tjust Bandy haft det tyngre.

På de två senaste matcherna har laget släppt in 19 mål och tagit noll poäng. Ska det bli poäng mot IF Stjärnan på Tjustvallen på fredagskvällen måste laget få ordning på försvarsspelet.

– 19 insläppta mål är skitdåligt, så är det, konstaterar David Walfredsson.

Den oväntade stora förlusten hemma mot Bore, 3–10, menar David att det var en reaktion efter urladdningen mot Åtvidaberg fyra dagar tidigare.

– Givetvis är det tråkigt att förlora mot Bore, men jag är inte helt överraskad eftersom vi brukar ha svårt mot dem. Bore kör hela tiden istället för att vända hem med bollen som man gör i dagens moderna bandyn. Samtidigt var vi fortfarande upp i varv efter segern mot Åtvidaberg och vi trodde att kan vi slå Åtvidaberg så kan vi slå Bore, menar David.

Finns det ingen stolthet att spela för?

– Det borde finnas, men den här gången fanns det ingen kraft kvar när målen började rulla in, svarar David.

Även om det blev förlust med 3–9 mot Skirö i söndags så anser David att Tjust inte spelade dåligt, utan det blev några omdiskuterade situationer som blev matchavgörande innan 6–3-målet.

– Skirö är så pass bra att de inte behöver ha hjälp av domaren.

Nu är det alltså upp till bevis för Tjustspelarna när Stjärnan svarar för motståndet. Laget har inlett säsongen med att ha tagit fem poäng på de sex första matcherna medan Gamlebylaget har fått ihop fyra poäng på fem matcher.

En spelare som Tjust måste ha koll på är tidigare Tjustspelaren Ivan Ushakov som har gjort 14 mål för Stjärnan så här långt.

– När han var hos oss fick vi inte den utvecklingen som Stjärnan har fått. Han är vindsnabb så det gäller att vi är beredda, säger David Walfredsson.

I de två senaste matcherna har Tjust hamnat i snabba underlägen. Det har inte laget råd med om det ska bli några poäng den här gången.

Kristian Weineholm är tillbaka efter sin avstängning och han ersätter Alexander Nelson, som varit febersjuk, i truppen.