Vild glädje efter Stepping Spaceboys seger

Stepping Spaceboy tog karriärens första seger i den högsta klassen – Gulddivisionen – på Åbytravet.

Trots att han inte hade tävlat sedan 20 juli blev det klar seger på 1.12,0 med Stefan Söderkvist i sulkyn.

7 december 2019 23:13

Tränaren Admir Zukanovic var strålande glad efter vinsten som gav 200 000 kronor i prispengar.

Det känns för jäkla gott just nu. Man lägger ner ett enormt arbete på hästarna och de berör verkligen, sade han.

Guldloppet var också Legolas minne som hedrats med ett eget lopp. Legolas var en av Sveriges mesta kända hästar och tränaren Thomas Nilsson var på plats för att dela ut hederspriser till tränare, kusk och ägare. Ekipaget inledde karriären med 19 raka segrar innan man fick stryk av franske världsstjärnan Ideal du Gazeau i VM-loppet i New York 1983.

"Jätteskoj"

En jätteskojig seger. Legolas följde man såklart och han har haft stor betydelse för svensk travsport. Sedan var Stepping Space väldigt bra trots att han inte hade startat på länge. Men Admir har gjort ett väldigt bra tränarjobb med hästen, sade Söderkvist.

Stepping Spaceboy visade än en gång prov på sin startsnabbhet. Han öppnade första 500 efter 1.08,6 och 1.11,5 första varvet.

Efter 200 meter kändes det bra, men så fick vi press ett par gånger och då var jag inte lika optimistisk. Men hästen var väldigt bra och det blev ganska enkelt till slut, sade segerkusken.

Stepping Spaceboy är något av en grovjobbare. Han brukar springa in runt halvmiljonen varje år och passerar snart två miljoner kronor.

"Varit stolpe ut"

Det har varit stolpe ut under hela året för stallet, därför känns den här segern grymt skön. Hästen har känts så jäkla stark i träningen på slutet och han gör ju ett fantastiskt lopp, sade Zucanovic.

Stepping Space kommer nog att tjäna fina pengar i högsta klassen i vinter. Närmast väntar guldfinal på Solvalla den 26 december.

En bra travhäst behöver inte kosta stora pengar. Fråga amatörtränaren Bengt Simberg från Halmstad.

För fyra år sedan betalade han blott 35 000 kronor för ettåriga stoet Wild Love på en auktion i Stockholm. På lördagen kom tolfte segern i 44:e starten och hon har nu sprungit in knappt 1,4 miljoner kronor.

Wild Love kördes till seger av Kevin Oscarsson som utnyttjade stoets styrka under slutvarvet.

Nu är jag stolt som en tupp, sade Bengt Simberg och skrattade.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stig Lindmark/TT