VIK lyckades inte knäcka serieledarna

Västerviks IK fick inkassera andra raka förlusten när Björklöven vann på hemmaplan med 2-0 i Hockeyallsvenskan.

Det blev förlust för VIK borta mot Björklöven.

Ishockey2019-11-20 21:25

Hemmalaget inledde matchen klart piggast och redan efter drygt tre minuters spel kunde Hardy Häman Aktell göra 1–0 med ett rappt skott.

VIK spelade upp sig efter den lite trevande inledningen och jämnade ut spelet.

VIK:s bästa läge att spräcka nollan i första perioden hade Lukas Wernblom, men hans skott tog i målramen.

I andra perioden var det spelmässigt första tio minuterna och VIK skapade några lägen där det kunde ha blivit mål. Under andra hälften av andra perioden tog Björklöven över spelet och skapade ett flertal bra lägen, men Samuel Ward i VIK-målet var på alerten.

VIK försökte lyfta fram positionerna i tredje perioden och det skapades några flera bra lägen, men det blev ingen utdelning.

Uppförsbacken blev tyngre när en frispelad Sebastian Selin gjorde 2–0 till hemmalaget efter tolv minuter.

VIK tog ut målvakten i slutet i jakten på en reducering, men en omutlig Joe Cannata i Björklövens mål släppte inte puckar förbi sig den här kvällen.

VIK:s Niklas Folin ådrog sig ett matchstraff i slutminuterna efter en tuff tackling.

På fredag väntar Karlskrona på bortaplan för VIK:arna.

Karta: A3 Arena