– Den satt riktigt fint. Det var bara att sikta högt och klippa till, säger Wahlberg om 1–0-målet.

När hans skott träffade nätet bakom Timrås följsamme målvakt Henrik Haukeland stod matchuret på 1:15. Under egentligen hela den andra perioden hade gästerna legat på och envist försökt överlista Jonas Fransson, VIK:s målman.

– Det är en katastrofal period från vår sida. Vi slarvar i byten och tappar pucken på onödiga ställen. Som tur var hade vi en fantastisk målvakt idag, säger Emil Wahlberg.

Men när alla alltså väntade på att serieledarna från Medelpad skulle växla upp ytterligare och bryta det målmässiga dödläget klev istället Emil in i handlingarna. En fin ingång i offensiv zon bäddade för målet.

– Det var en fin passning från (Christopher) Fish som hamnade hos mig. Jag vet inte om det var meningen egentligen men han påstod det i båset i alla fall, ler Wahlberg.

Och pucken satt där den skulle.

– Ja, den gjorde ju det.

Artikelbild

Målet gav VIK nödvändigt syre i matchen och man stod emot Timråforceringen i tredje perioden på ett till synes tryggt sätt.

– Egentligen är väl Timrå bättre än oss över 60 minuter. Men skönt att vinna när vi kanske inte är bättre än motståndarna, det har ju varit lite tvärtom tidigare under säsongen, avslutar Emil Wahlberg.

vik