VIK vände och vann mot tippade topplaget

Modo borta: check. Västerås hemma: check. VIK har, med gott facit, bockat av två av de tippade topplagen redan efter två omgångar.

Ishockey2019-09-23 21:20

Som kor precis släppta ur sina boxar. Så uppträdde VIK i inledningen av hemmapremiären. Man låg på, vann närkamper, skapade chanser. Men: Emil Kruse har stoppat puckar i Plivit Arena förut. Det gjorde han även i matchupptakten denna kväll. VIK:s intensiva start mattades av och som så ofta sker tar det andra laget över – och gör mål. Jerome Leduc är invärvad till Västerås för att bidra offensivt från sin backplats och det var också han som gav det gulsvarta VIK ledningen efter dryga fem minuter. Gästerna växte in i det och förde spelet under stora delar av perioden. Hemma-VIK fick två möjligheter i power play i periodens slutskede men trots några halv-vassa chanser var det ledning gästerna efter 20 minuter.

Den ledningen utökades redan efter 31 sekunder i period två. Ett virrigt VIK bjöd på puckinnehav och chanser och såklart tackade Västerås för det. Viktor Hertzberg nätade. Inledningen störde dock inte VIK särskilt länge. Efter 2:52 var det reducerat. Erik Aterius vann sin kamp framför mål och stökade in ett skott från Alexis Binner.

En jämn match var utjämnad efter 11:15 då en kylig Kim Johansson väntade ut Kruse och prickade in kvitteringen i numerärt överläge. PP:t kom till efter att Västerås varit minst en spelare för mycket på isen.

Vändningen fullbordades innan pausen. Ken Jäger vann tekningen, Alexis Binner knäppte iväg ett till synes ganska harmlöst skott, Emil Kruse blev ställd av en styrning på vägen. Vips så var VIK i ledning.

Första delen av sista perioden var ganska hafsig och oordnat och känslan var att VIK mådde bäst av det. Gästerna kanske hade pucken mer men det var mest på utsidan och utan att hota särskilt mycket. Faktum är att VIK skapade de hetaste lägena genom Krieger, Nyström och Nowick i tur och ordning. Tiden gick fort för Västerås som i takt med klockan blev alltmer frustrerade mot ett kompakt försvarande VIK.

Hemmalaget följde sin matchplan till punkt och pricka och kunde försvara sig till de tre poängen genom uppoffrande spel. Västerås tryckte på ordentligt under slutminuterna och hade flera kvalitetslägen att utj

undefined
Västervik–Västerås 3–2

Första perioden: 0–1 (05:02) Jerome Leduc (Sebastian Benker, Marcus Bergman)

Andra perioden: 0–2 (00:31) Viktor Hertzberg (Alexander Younan, Jesper Johansson), 1–2 Erik Aterius (Alexis Binner, Kim Johansson), 2–2 (11:15) Kim Johansson (Emil Alba) spel 5 mot 4, 3–2 (15:26) Alexis Binner (Ken Jäger)