LÄS MER: Karlin – inför sista veckan

LÄS MER: Så tar sig VIK till slutspelsserien

LÄS MER: Här är VIK-forwardens straff efter tacklingen

Detta sedan åtta backar är tillgängliga. Kim Johansson skadade sig senast men Andreas Frisk kommer att åka med, precis som Kevin Schulze. Den sistnämnde var ställd utanför truppen senast.

– Kim är borta i en till tio dagar, berättar Karlin.

Och Schulze?

– Förhoppningsvis var det en väckarklocka. Vi har suttit ned med honom och visat på var det brister och vad han gör bra. Det gäller att hitta balansen för han är ju duktig på många saker, det finns mycket i honom. Men självklart hoppas vi på någon typ av gensvar.

VIK är sedan fyra matcher tillbaka inne i slutspels-mode. Laget har vunnit tre av de fyra senaste matcherna i jakten på den åttonde platsen i tabellen. Och man kommer att göra det med fokus på defensiven.

– Det vi snackar om är det defensiva, att alltid göra sitt utan pucken, ligga rätt och på den defensiva sidan.

Ni har många bottenlag kvar att möta hemmaplan.

– Det kan nog bli en del ställningskrig.

Passar det er?

– Jag hoppas det. För några månader sedan hade vi problem med det men nu kan vi skapa bra lägen även om vi är fokuserade på defensiven på ett annat sätt. Vi står mycket bättre förberedda nu, det har till viss del att göra med att spelarna har fler matcher i ligan nu, man lär sig ju eftersom. Det var inte många som spelat i allsvenskan innan.

Hotet underifrån, kvalspelet, är dock inte helt undanröjt.

– Vi siktar uppåt men håller koll nedåt. Vi är tia nu och vill inte vara där eller nia, vi vill bli åtta. Det är fortfarande dag för dag och vi börjar med att gå för tre poäng mot Hästen, säger Karlin.