VIK måste få ordning på lagspelet

Ödmjuka inför uppgiften och hitta tillbaka till lagspelet. Det är det som gäller för Västerviks IK inför mötet med BIK Karlskoga.

4 oktober 2019 07:00

Det blev inte många timmars sömn för tränaren Mattias Karlin efter den mindre bra insatsen mot Tingsryd i onsdags kväll.

– Det var en för dålig insats. Vi känner att framförallt laginsatsen i femmorna inte fungerade. Vi spelade fast oss och vi hade inget tryck i det vi gjorde. Vi förlorade för mycket kamper, därav tappade vi matchen. Vi har snackat om en hel del saker och som vi även har tränat på. Det vill vi fokusera på nu och en bit framåt. Som vi spelar här och nu kommer det inte inbringa speciellt många poäng, säger VIK-tränaren.

Vad har ni lagt tonvikt på i samtalen?

– Det är framförallt spelet utan puck. Det är där det någonstans börjar. Vi gör alldeles för många fel långt uppe i banan och sedan blir det fel hela vägen.

VIK ägnade cirka 20 minuter av torsdagens 50 minuter långa träning till att spela fem mot fem.

– Vi har inte kunnat göra det så mycket tidigare eftersom vi har varit kort om spelare på träningarna. Det kändes som det var dags och det handlar delvis om onsdagen samt matcherna innan. Vi är inte nöjda med hur vi jobbar tillsammans.

På fredagskvällen väntar ett formstarkt BIK Karlskoga på bortaplan. Laget har inlett med fyra segrar på de sex första matcherna – och besegrade AIK med klara 6–1 i onsdags.

Karlskoga på bortaplan är normalt sett ingen lätt bortamatch och nu finns det inga förväntningar på VIK utifrån inför matchen.

– Vi ska inte ta bort tron, men våra egna förväntningar inför matchen är låga. Det gäller att vara ödmjuka i alla lägen och spela tillsammans. Det är det som det handlar om nu, poängterar Mattias Karlin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson