VIK-floppen har klart med ny klubb

För två veckor sedan bröt VIK och amerikanske forwarden Jake Randolph kontraktet. Nu har han gjort klart med en ny klubb.

Jake Randolph har gjort klart med en ny klubb.

Jake Randolph har gjort klart med en ny klubb.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2019-11-21 10:28

Det pratades om en fortsättning i Europa för 25-åringen, men så blir det inte. Under onsdagen presenterades han för ECHL-laget Atlanta Gladiators.

"Atlanta Gladiators får hjälp framåt då man lägger till en forward till sin trupp. Jake Randolph bidrar med ECHL-erfarenhet och också erfarenhet från spel i Sverige", skriver klubben på sin hemsida.

Inför innevarande säsong värvade VIK Randolph från ECHL-laget Jacksonville IceMen. "Jake haft ett tuffare år i ECHL denna säsong, men likt Peter är min förhoppning och känsla att Jake är mer gjord för spel på större rink", sa VIK:s sportchef Emil Georgsson då.

Den värvningen föll dock inte väl ut och efter bara sex allsvenska framträdanden fick Randolph beskedet att han inte är önskvärd i truppen.

"Vi ska inte sticka under stolen med att vi hade hoppats på mer även om det var lite av en chansning. Vi får se vad som händer", sa Georgsson den gången.

Därefter bröts alltså kontraktet mellan parterna och Georgsson kommenterade: "Jake Randolph är en väldigt trevlig kille och en seriös idrottare, men han är inte riktigt nära att ta en tröja i vårt a-lag just nu, därför har vi kommit överens med Jake om att bryta kontraktet nu. Såvitt jag förstår kommer Jake att resa tillbaka till Nordamerika nu när kontraktet brutits."

Det visade sig stämma, då det alltså väntar spel i ECHL för Atlanta Gladiators för Randolph, som inför säsongen var en av tre spelare från delstaten Minnesota som hämtades till VIK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!