En riktig indianare av VIK-backen Kevin Schulze redan i det första bytet höll på att ge VIK en riktig mardömsstart i hemmamötet med Tingsryd. En helt fri Oscar Holst sköt dock rakt på målvakten Emil Kruse – två gånger om.

Tingsryd startade matchen klart bäst, men lyckades inte ta till vara på chanserna.

Istället var det hemmalagets lagkapten Alexander Lindqvist-Hansen som spräckte målnollan med ett raketsnabbt handledsskott efter en tekningsvinst av Jacob Bjerselius.

Så trots ett spelövertag modell större för Tingsryd var det VIK som, mycket tack vare Emil Kruse, gick till pausvila i 1–0-ledning.

Väl där verkade något sannerligen ha väckt VIK-spelarna som kom ut som ett helt nytt lag. Victor Öhmans mål fram till 2–0 efter 24:52 var äkta hockeygodis, när pucken gick som på ett snöre mellan Tim Wahlgren, Öhman och nye kedjekamraten Emil Alba i ett tre mot två-läge. Klapp-klapp-klapp och till sist pang.

Ett kontrollerat spelande VIK behöll sedan den ledningen fram tills dess att Jens Holmström punkterade matchen när den sista perioden bara var 25 sekunder ung.

För trots att Joachim Nermark till slut spräckte Emil Kruses målvaktsnolla så var det för lite och för sent. VIK vann matchen med 4–1, efter mål av Lindqvist-Hansen i tom bur, och avancerar nu till en nionde plats i den jämna tabellen.