VIK bekräftar: Forwarden klar för VIK

Lukas Wernblom förstärker VIK meddelar klubben i ett pressmeddelande.

4 oktober 2019 07:48

De initiala uppgifterna om att den unge rivige forwarden Lukas Wernblom kunde förstärka Västerviks IK kom under torsdagen. På fredagsförmiddagen presenterades låne-övergången.

"Lukas gör att vi ökar konkurrensen i laget. Han är en spelartyp som driver laget på isen och är oöm att möta. Men också en spelare som har fina tekniska egenskaper och spelförståelse. Vi har haft en okej start på säsongen med tre vinster på sex matcher, men tyvärr har skador gjort att vi tappat trycket lite grann och konkurrensen har minskat. Rob Bordson närmar sig comeback och i och med att Lukas nu kommer in i laget så kommer konkurrensen att öka och kravbilden höjas bland forwards", kommenterar VIK:s sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande.

 

Lukas Wernblom ansluter till Västerviks IK direkt och finns med i truppen mot BIK Karlskoga borta på fredagskvällen.

19-åringen från Örnsköldsvik har tidigare, och även den här säsongen, tillhört Modo. En hel drös med juniorlandskamper finns på meritlistan. I TV-pucken vann han guld med Ångermanland 2015/2016 och blev utsedd till bästa forward. Han har också vunnit SM-guld med Modo i både J18 och J20.

Lukas är son till förre landslagsspelaren och Modolegendaren Magnus Wernblom som har imponerande 768 SHL-matcher under bältet där han gjort 477 poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman