Isak anslöt till VIK från Rögle under julen när Viktor Östlund lämnade. Isak har varit reservmålvakt till Emil Kruse i sina fem första matcher.

På fredagskvällen borta mot AIK på Hovet valde tränaren Mattias Karlin ge Isak chansen mellan stolparna.

Tyvärr blev det inte den debuten i VIK-målet som Isak och VIK-ledningen hade hoppats på.

Artikelbild

| VIK:s målskytt Emil Alba i kamp med AIK:s Christian Sandberg.

– Nej, det blev inte som vi hade tänkt oss. Jag fick en tuff start med ett tidigt baklängesmål. Det är väl första målet som jag vill spola tillbaka. Det var en dålig retur av mig, säger Isak Ragnevad efter att det blivit förlust med 2–5.

Isak fick släppa in tre mål inom loppet av drygt tolv minuter i första perioden. Han fick göra sin första ordentliga räddning efter drygt 13 minuters spel, men då ledde hemmalaget med 2–0.

– Jag tycker jag kom in i matchen lite mera, men så slank tvåan och trean in. Det var inte min bästa match, men det är lärorikt.

Hur var känslan inför matchen?
Artikelbild

– Jag var mest taggad. Jag ljuger om jag säger att jag inte var nervös, men det var på en bra nivå. Det var inget med nervositeten som jag ska klaga på. Det var skitkul att jag fick spela, svarar Isak.

Inför andra perioden valde Mattias Karlin att Isak ersätta med Emil Kruse.

– Det var kolugnt. Det var inga hard feelings och vi behövde väcka laget och jag hade inte spelat på topp. Det behövdes en förändring.

Det var ett väldigt blekt VIK i första perioden som hade mycket svårt att skapa något i offensiv väg.

Förutom att byta målvakt valde VIK-ledningen att göra om anfallsformationerna i ett försök att få bättre fart på de offensiva spelet inför andra perioden.

Det lite effekt gav det, men VIK hade fortfarande svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna.

Med sitt andra mål på två matcher var det Emil Alba som lyckades spräcka nollan när han reducerade till 1–3 sedan han blivit fri från mittzonen sedan han täckt ett AIK-skott.

Även om VIK försökte flytta fram sina positioner i början av tredje perioden blev det aldrig någon dramatik eftersom en frispelad Anton Holm gjorde 4–1 för hemmalaget efter drygt tre minuter. Efter detta var VIK ett slaget lag.