Svagt VIK föll borta mot Södertälje

Västerviks IK var aldrig riktigt nära mot Södertälje på fredagskvällen. Hemmalaget vann med 4–1.

Erik Ullman gjorde VIK:s reduceringsmål fram till 3–1.

Ishockey2019-10-25 21:26

Två mål i första perioden, ett i den andra och ett i tom bur såg till att VIK fick åka hem till Västervik utan poäng efter matchen mot jumbon SSK i Scaniarinken. Resultatet var inte ologiskt sett till hur matchen utspelades. Det var stundtals riktigt grinigt och bland fighting-tvåor och allmänt gruff sticker Darren Nowicks matchstraff mitt i matchen ut. Han skickade in Markus Oskarsson i sargen och fick ta en tidig dusch då domaren ansåg det vara boarding. VIK bytte också målvakt i samband med andra periodens power break då Adam Vay ersatte Samuel Ward.

I den tredje perioden skakade Erik Ullman, med sitt 3–1-mål, liv i tillställningen då det återstod ungefär åtta minuter. Huvudtränaren Mattias Karlin tog timeout några minuter senare och lyfte ut Vay för att forcera. Men då dödade SSK matchen med 4–1-målet fyra minuter från slutet.

Södertälje–VIK 4–1

Första perioden: 1–0 (12:52) Marcus Fagerudd (Nils Rygaard, Emil Lind), 2–0 (15:31) Sebastian Walfridsson (Martin Janolhs)

Andra perioden: 3–0 (08:58) Hugo Gustafsson (Sebastian Bengtsson, Alexander Sahlin)

Tredje perioden: 3–1 (11:41) Erik Ullman (Peter Krieger, Rob Bordson), 4–1 (15:51) Ludwig Blomstrand (Christopher Liljewall)

Skott: 34– 25 (14–5, 13-9, 7–11)

Utvisningar: SSK 11x2 min, VIK 13x2 min, 1x5+20 min

Karta: Scaniarinken