Sportchefen sågar domarna i ligan

Patric Larsson, sportchef i Karlskrona HK, skräder inte orden i en intervju med Hockeynews.se.

En av domarna i hockeyallsvenskan är Richard Magnusson.

En av domarna i hockeyallsvenskan är Richard Magnusson.

Foto: Johan Löf

Ishockey2019-10-16 15:29

Patric Larsson har en bakgrund som elitdomare men är numera verksam som sportchef i KHK, VIK:s konkurrent. Efter att ha sett just VIK spela på tisdagskvällen mot Björklöven gick han, i en intervju med Hockeynews.se, till hård attack mot sina tidigare kollegor.

"Vad fan är det för spelsinne domarna har? Det är helt sinnessjukt. Jag sitter som en helt vanlig Svensson och tittar på mötet mellan Björklöven och Västervik som jag inte har ett skit med att göra och blir så jävla upprörd. Jag blir irriterad för att de går in och förstör matchen", säger Patric Larsson bland annat. Han fortsätter:

"Vad är det för jävla utvisningar de åker och letar efter? Om du ska ta några utvisningar ta då för hakning och andra grejer, istället för två som åker på varandra eller någon som råkat få upp klubban 20 meter från spelet. Mycket kan man göra, men det går inte att köpa spelsinne på ICA."

Om Larsson var färdig där? Inte.

"Jag skiter i om jag blir nerringd eller hatad för det här. Det är ändå mina polare som åker där och dömer, men någonstans måste det få ett slut. Det finns inget positivt med fyra domare, det kostar bara en massa pengar och skapar oreda. Det är ingen som gnäller på att det inte är fyra domare i Division 1. Vad är det positiva med fyra domare? Jag hade aldrig dömt i ett fyrdomarsystem. Om du inte synkar med vederbörande ser det katastrofalt ut", dundrade han vidare.

Hockeynews lät ligans domarbas, Björn Wettergren, bemöta kritiken:

"Jag får ringa och prata med Patric (Larsson), jag känner inte igen den bilden. Jag har en helt annan uppfattning och tycker fyrdomarsystemet är jättebra. Självklart kan det vara så att domaren som inte är närmast tar beslutet men det är också hela poängen, att man har olika vinklar och kan hjälpa varandra. Emellanåt kan jag förstå att det ser märkligt ut, men det är inte alltid så att domaren som är närmast är ansvarig för situationen. Jag tycker fyrdomarsystemet är rena gudagåvan till HockeyAllsvenskan. Fyrdomarsystemet har gjort att vi fångar upp mycket mer på isen och gjort att matcherna blir lugnare. Det kommer helt klart göra att vi kan främja de skickligaste spelarna. Det är en utveckling vi sett både i NHL och SHL och i alla proffsligor som använder fyra domare. Det är nästan inte en åsikt utan fakta", säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!