Sportchefen om rådande läget i VIK

Västerviks IK prövas just nu, på många sätt. Sporten kollade läget med klubbens sportchef, Emil Georgsson.

5 oktober 2019 13:37

– Jag har hur mycket förtroende som helst för våra tränare. De har visat tidigare att de kan få ihop lag och att de kan sätta ett försvarsspel. Jag är helt övertygad om att det lag vi har är bättre än 9–1-förlust mot Karlskoga och 5–3 mot Tingsryd, svarar Georgsson på frågan om hur han känner inför nuvarande tränarpar.

Vad är det då som saknas i VIK?

– Det är tydligt att det brister i försvarsspelet. Vi saknar en del stabilitet och det känns att både Niklas Folin och Henrik Malmström är borta. En baksida av det är att de som spelar blir slitna när det är match nästan varannan dag. På så sätt är det här lilla uppehållet välkommet, för vi lider av våra skador.

Marcus Ersson lånades in först, därefter Fredrik Lindström. Den sistnämnde imponerade och många ville behålla honom. Georgsson reder ut varför det inte blev så.

– Först och främst ska Tranås då ha en summa för att vi köper loss honom och då ska vi hitta pengar till det i en budget som redan är tight. Då är det en in en ut som gäller. Vi har inte råd att gå ut och värva två backar, även om vi skulle ha velat det.

Istället lånas Lukas Wernblom in för resten av säsongen. Forwarden stod för en av de minst svaga VIK-insatserna i Karlskoga när han debuterade på fredagen och med hans intåg är VIK 15 forwards i truppen.

– Så många kan vi inte vara, säger Georgsson.

Jake Randolph vilades mot Karlskoga, hur ser hans framtid i VIK ut?

– Vi ska inte sticka under stolen med att vi hade hoppats på mer även om det var lite av en chansning. Vi får se vad som händer. Precis som tränarna kollar på matcherna gör ju jag också det och utvärderar spelarprestationer och så vidare.

Och hur är status med Rob Bordson?

– I många andra allsvenska föreningar finns det anställda som jobbar med spelarnas skador direkt när de sker. Det har tyvärr inte vi och då blir det svårt för mig att vara lika proaktiv och handlingskraftig. Den första rapporten sa att han skulle vara borta 14 dagar men nu är det närmare en månad. Hade vi haft andra förutsättningar kanske vi hade agerat annorlunda eller tidigare men samtidigt så är det inget att gnälla över, utan det är det vi har att förhålla oss till. Vi hoppas att han kan vara i spel snart.

Nästa match för VIK är på onsdag mot AIK. Lite tid för kurering och träning med andra ord.

– Förhoppningsvis får vi tillbaka lite folk snart så det kommer in energi. I det här läget finns det inget annat än att kavla upp och jobba vidare, visa vad man är gjord av.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman