LÄS MER: Nyförvärvet: Blir aldrig optimalt

LÄS MER: Modos sportchef om lånet till VIK

Men vi börjar vid tisdagens träning. En bit in i en två-mot-en-övning blåste han av och skällde ganska ordentligt på sina spelare.

– Det var inte det bästa man sett. Passningsspelet var bedrövligt och i vilken övning du än kör, och framför allt i en två-mot-en så faller det ju helt om passningarna inte sitter. Och passningarna missades inte för att de inte kan utan för att de inte var tillräckligt skärpa. Det var det jag ville påpeka och efter det så blev det ju bättre, säger Karlin.

Just skärpan går hand i hand med matchplanen till kvällen. Leksand slog BIK Karlskoga senast och har fått ett litet lyft efter att Leif Carlsson ersatts med Roger Melin.

– Vi slog dem senast vi möttes men det är klart att det är skillnad på att möta dem nu och då. Mot BIK senast gjorde de en riktigt bra match, säger Karlin.

Som inte vill se det slappa scenariot mot AIK upprepas.

– Står du still och inte är aktiv så förlorar du precis varenda närkamp och det var det som hände mot AIK. Mot Leksand är det viktigt att vi rör på oss hela tiden, har fart under fötterna, vare sig det är forecheck, styrspel eller hemjobb. För har du fart så blir du stor och tung och vinner då fler närkamper.

LÄS MER: Nytt bakslag för VIK-backen

– Sedan är det en ödmjukhet inför uppgiften. Vi måste spela samlade över hela banan och göra det tråkigt för Leksand. Vi måste strunta i om vi inte har en målchans på hela matchen utan ta jobbet hela tiden. Ju längre det är kryss, ju bättre. Pressen och favoritskapet ligger ju på Leksand, äger tränaren.

Med på träningen igår fanns de tolv forwards och sju backar som är tillgängliga för spel, vilket betyder att backduon Andreas Frisk och Niklas Enberg samt skadade forwarden Pierre Gustavsson alltjämt saknas när VIK rullar mot Tegera Arena på onsdagsförmiddagen.