Sen kvittering gav efterlängtad poäng

Efter fem raka matcher utan poäng fick Västerviks IK med sig en poäng mot Timrå sedan det 2-3 efter förlängning.

En poäng blev det för VIK.

Ishockey2019-10-12 20:16

Det var Emil Alba som gav VIK ledningen i första perioden när han tryckte in returen från Erik Ullmans skott till 1-0 efter nio minuter.

Timrå hade inlett matchen bäst, men VIK hade haft några bra byten innan ledningsmålet.

Timrås kvittering i andra perioden kom helt logistiskt sedan gästerna tryckt på för en kvittering och det var Andreas Söderberg från backplats som svarade för 1-1 efter drygt fyra minuter. En omarkerad Filip Westerlund såg till Timrå tog ledningen med 2-1 med tre minuter kvar andra perioden.

Det var Timrå som förde spelet i andra perioden, men hemmalaget var inte ofarligt när man fick sina möjligheter.

VIK försökte och försökte i tredje perioden, men hade svårt att skapa farligheter. I slutet tog VIK ut målvakten i jakten på en kvittering och med 50 sekunder kvar kunde Oskar Petterson trycka in 2-2.

Det blev Timrå som fick det sista ordet i och med Albin Lundin kunde slå in 3-2 i förlängningen i numerärt överläge.

Mål och pass, VIK: Emil Alba 1+0,Oskar Pettersson 1+0, Erik Ullman 0+1, Ken Jäger 0+1.

Karta: Plivit Arena