Seger trots dåligt spel för VIK

VIK tog sin fjärde raka seger på försäsongen när Södertälje besegrades. "Men vi kommer inte alls upp i nivå i dag", säger Pierre Gustavsson.

23 augusti 2016 21:43

Efter en veckas matchuppehåll var det återigen dags för Västerviks IK att träningsmatcha. Den här gången mot Södertälje SK, den andra nykomlingen i Hockeyallsvenskan, som VIK har byggt upp en viss rivalitet mot efter några heta matcher de senaste säsongerna.

Het kan man inte beskylla tisdagskvällens match för att vara. Det var stundtals rätt sömnigt och tveksamt spel från båda lagen – så som det kan se ut på försäsongen.

Temperaturen steg dock rejält i sista perioden, då även målen började rulla in i en jämn takt. När Andreas Frisk bombade in 3–2 efter fint Pierre Gustavsson-förarbete såg VIK-segern ut att vara i hamn.

Södertälje kvitterade dock i bara tolv sekunder senare och vips så trodde alla på oavgjort. Men med 24 sekunder kvar fick VIK en straff, och det var något som Nicolai Meyer förvaltade på bästa sätt när han avgjorde matchen till 4–3.

– Skönt att vinna så klart. Men det var ingen bra insats alls från vår sida. Vi har tagit steg framåt i varje match hittills, den här gången gjorde vi inte det, säger Pierre Gustavsson.

– Jag tycker att det var en ganska sömnig tillställning från båda håll fram till slutet. Vi slår bort alldeles för mycket slarvpass över hela isen och får inget flyt i spelet, säger Pierre Gustavsson.

– Vi måste kunna göra det bättre och spela enklare när det inte stämmer. Det här spelet kommer inte hålla när serien väl drar igång.

VIK-kaptenen Dan Pettersson instämmer i att matchen inte var någon höjdare från VIK-fronten.

– Det var inte alls bra från oss. Visst, vi tränade hårt förra veckan och hade lite tunga buggar i dag. Men trots det ska vi kunna leverera bättre. Det kommer att vara tunga buggar i serien många gånger också, säger Dan.

Matchen fick ett stökigt slut då VIK-backen Oscar Karlsson blev liggande efter att ha fått en smäll av SSK-spelaren Michael Schumachers. Det blev riktigt irriterat på isen mellan flera spelare.

Matchen

Träningsmatch

VIK–Södertälje 4–3

Andra perioden: 0–1, 9:40, Anton Holm (Jonas Vidlund), 1–1, 17:18, Pierre Gustavsson (Nicolai Meyer, Erik Gustafsson).

Tredje perioden: 2–1, 0:43, Nicolai Meyer (Joakim Englund), 2–2, 3:45, Felix Maegaard Scheel (Jonas Westerling), 3–2, 18:52, Andreas Frisk (Pierre Gustavsson), 3–3, 19:04, Henrik Nyberg (Johan Skinnars), 4–3, 19:36, Nicolai Meyer, straff.

Skott: 19–27.

Publik: 577.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!