Så sköter sig VIK-spelarna hittills

Knappt en tredjedel har spelats av VIK:s allsvenska säsong och det är hög tid att syna de individuella insatserna.

Sporten har satt omdömen på samtliga VIK-spelare.

Sporten har satt omdömen på samtliga VIK-spelare.

Foto: Johan Löf

Ishockey2019-11-02 12:00

Kikar vi på den interna poängstatistiken är det, något överraskande, två backar bland de tre första. Alexis Binner och Kim Johansson är bara passerade av Peter Krieger. Sporten har skrivit några rader om varje spelares säsongsinledning.

Målvakter:

Samuel Ward: Att han var en i grunden bra målvakt visste vi, men kanske inte att han hade den trygghet och stabilitet han visat upp. Mycket pekar på att han nu lagt beslag på förstaspaden.

Adam Váy: Haft en ganska tuff start och siffrorna ser inte så fina ut, men ha i åtanke att han stod BIK borta (9–1-förlust).

Backar:

Alexis Binner: Den offensivt största överraskningen. Ett bra tyst skott som han gärna använder. Dessutom har de misstag han gjorde i inledningen skalats ner betänkligt.

Kim Johansson: Pratade själv om att ta mer ansvar och en större roll till den här säsongen, vilket han har gjort. Har utvecklat skottet och har redan pangat in fem mål, där ett par har varit matchvinnande.

Erik Ullman: Var lite fladdrig i inledningen, precis som förra säsongen. Hade också en skada som hämmade honom. Börjar hitta det Ullmanska flytet där puckar ofta letar sig in i mål.

Adam Plant: Som många andra hackats sönder lite av skador och även en avstängning. Visat en offensiv sida som bådar gott. Rejäl i sitt spel.

Brandon Burlon: Inte spelat särskilt många matcher ännu men är godkänd hittills. Måste höja sig en aning framgent för att vara kvar på rätt sida godkänt-strecket.

Erik Gustafsson: Hamnat utanför ordinarie lag å det senaste i en tuff konkurrenssituation trots att han i min värld bidragit med det spel man får och kan förvänta från Gustafsson.

Niklas Folin: Plusminusstatistiken är ingen super-rättvis indikator men –9 hos kaptenen sticker ändå ut. Hade en skadedrabbad inledning och är inte i full sving ännu. Här finns mer att hämta, det har han visat förr. Härförare.

Anton Sundin: Bara spelat i elva matcher och inte kuggat i laget riktigt. Varit sjuk och petad om vartannat. Får tufft att slå sig in.

Henrik Malmström: Inte spelat allsvenskt ännu den här säsongen. Såg ut att gå mot ett genombrott under försäsongen. Blir spännande att följa när han är tillbaka.

Forwards:

Peter Krieger: Hade fina meriter från collegespel och verkar ha klarat omställning till proffsspel på ett bra sätt. Positiv överraskning.

Lukas Wernblom: Kom lite som en skänk från ovan och har onekligen varit en injektion. Besitter många verktyg och har axlat sitt offensiva ansvar på ett föredömligt sätt.

Oskar Pettersson: Har visat fina kvaliteter under första tredjedelen, med fysiskt spel och en orädd spelstil. En frisk fläkt!

Jacob Bjerselius: Gör alltid ett gott dagsverke. SHL-mässig på egen planhalva men skulle kunna ta för sig mer i offensiven.

Ken Jäger: Påväg mot en poängmässigt stark säsong. Hittar han jämnheten och får vara hel kommer det bli en framskjuten placering i dom listorna.

Victor Öhman: Inledde svagt – har inte nätat i power play än – men formen på slutet ger honom godkänt. Fått sina klubbor nu och börjat skjutsa in puckar.

Rob Bordson: Vi har hört det förr: plågats av skador i inledningen. Börjar onekligen komma igång och hans offensiva kraft kommer generera en fin slutpoäng. Magnifik stundtals.

Adrian Elefalk: Syns, hörs, tar för sig. Vill delta där ute och har gjort det helt okej hittills. Stigande kurva.

Victor Wänghult: Gjorde gott intryck när han kom in vid deadline ifjol. Hade gryende form när han åkte på en skada på träning. Står fortfarande utan poäng, efter tio matcher spelade, vilket säkert är frustrerande. Kan användas i många roller.

Erik Nyström: Blandar och ger. Drygt en halv poäng per match är godkänt, absolut, och i vissa matcher har han varit förtjänt av mer. Tror dock att det finns både en och två växlar till i Nyström.

Darren Nowick: Fjolårets succéman har på intet sätt fört en anonym tillvaro och har en halv pinne per match. Dock: samtliga sju poäng är assist. Efter 15 matcher var amerikanen alltjämt mållös men dominerade och satte dubbla mål mot Almtuna på fredagskvällen.

Emil Alba: Har inte riktigt kommit till sin rätt i början. Tre mål är okej men jag tror Alba själv hade önskat att han hade större påverkan där ute. Har inte hittat jämnheten – än.

Erik Aterius: Den fysiske forwarden har varit fysisk – men inte i den utsträckningen jag trodde. Ett spel han nog gärna plockar fram när han är åter från skada.

Marcus Westfält: Match efter match visat upp ett klokt spel både med och utan puck. Den unga spelare som övertygat mest på mig.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!