LÄS MER: VIK-spelaren om anmälan: "Kan förstå det"

Det var i den andra periodens slutskede som VIK-forwarden gick omkull. Först verkade domaren visa ut en AIK-spelare, men efter samtal med sina assistenter ändrades beslutet och istället för powerplay blev det box play-spel för VIK då Lindqvist Hansen fick sitta två minuter för diving.

Situationen anmäldes sedan till disciplinnämnden, och på onsdagen kom domen därifrån; Lindqvist Hansen får böta 5 000 kronor.

I sitt beslut skriver disciplinnämnden bland annat:

"Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Alexander Lindqvist-Hansen gjort sig skyldig till en diving. Nämnden anser att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff."

I ett yttrande i domen förklarar Lindqvist Hansen situationen så här:

"Jag förstår att det ser ut som att jag faller lätt men där är en solklar orsak och fysiska anledningar som leder till detta. Jag är inte en spelare som filmar eller lägger mig ner och kommer aldrig vara det heller."

I en intervju med Sporten tidigare i veckan sa VIK-forwarden att han förstod att händelsen blivit anmäld, men att ett bötesstraff skulle svida.

– Ja, det är kanske inte skitkul så här i juletider. Det känns onekligen tråkigt.