Reslig forward till VIK

Västerviks IK fortsätter med lagbygget inför allsvenskan 2016/2017. I dag blev det klart med ytterligare ett nyförvärv.

17 maj 2016 13:30

Det är norska Jörgen Karterud, som tidigare ryktats vara på väg till VIK, som nu är helt klar. På tisdagen skrev den 196 centimeter långa forwarden på för ett år.

– Det var många lag som drog i honom, så vi är oerhört glada att han valde oss. Vi tror mycket på honom, säger VIK:s sportchef Tomas Lind och fortsätter:

– Jörgen är väldigt sugen på att komma hit och visa upp sig i allsvenskan. Han har SHL i tankarna och den norska högstaligan är inte samma skyltfönster för det. Så han kommer inte komma hit och slå sig till ro, utan han kommer att göra allt för att det ska gå bra. Det här känns jättebra.

Karterud har Vålerenga IF som moderklubb och har spenderat hela sin karriär där, förutom säsongen 2013/2014 då han spelade i OHL i Kanada. 22-åringen har även representerat Norge i olika ungdomslandslag.

Förra säsongen gjorde Jörgen 48 poäng på 56 matcher i norska högstaligan.

Norrmannen ser fram emot att komma till Västervik.

– Jag vet egentligen ingenting om staden, men några av spelarna känner jag igen. Nicolai Meyer har jag spelat mot med landslaget när vi har mött Danmark, Andreas Frisk har jag mött i Norge och även Mats Fröshaug känner jag till så klart. Det är alltid skönt att känna någon när man kommer till ett nytt lag, säger Jörgen från ett högljutt Norge som är i full fart med att fira sin nationaldag.

– Jag tror att det kommer att bli jättebra det här. Det ska bli kul att spela i Sverige som är en mycket bättre hockeynation än Norge. Jag är jättemotiverad att träna och ta nya steg i karriären. Det kommer att vara fullt fokus på hockeyn för min del.

När kommer du till Västervik?

– Vi har inte sagt något exakt datum än, men jag ska dit snart och titta runt på staden och lägenhet med mera. Sen kommer jag tillbaka i sommar någon gång. Det ska bli kul att lära känna grabbarna i laget.

Även om VIK är nykomlingar i allsvenskan är Jörgen Karterud positiv.

– Jag tror att vi har något på gång. Det ska bli jättekul.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage