Överum krossade Hammarsgärde

En snabb dubbel strax innan pausen visade sig bli avgörande när Överum hemmaslog Hammarsgärde med 6–2 på torsdagskvällen.

23 maj 2019 22:00

Målrikt blev det – men initialt såg det ut att bli motsatsen. De få lägen som skapades första halvlekens inledning stod Överum för, men det krävdes ett tredje öppet läge för att överlista Rasmus Ringdahl i Hammarsgärdes kasse. Kevin Ohlén var den som öppnade målskyttet. Hammarsgärde lyfte sig efter målet och hade vittring på kvittering. Då kom ödesdigra minuter för gästerna. Först skickade Thomas Abwe in 2–0 på straff och bara minuten senare sprang Albin Dahlström Dolaku igenom och rullade in trean.

– Viktigt att få de målen, speciellt med tanke på missarna innan. Då tänkte jag "ska det bli en sån match?", men efter de två snabba målen kändes det som vi hade koll på det, säger Överums tränare Tobias Petersson.

Matchen var alltså i praktiken avgjord med 45 minuter kvar att spela och inte blev det bättre för gästerna när duktige målvakten Ringdahl fick bryta matchen bara minuter in i andra halvlek. Lagkaptenen Urban Kalm hoppade in i målet men åkte på en kalldusch direkt. Jakob Ekbergs inlägg seglade in i bortre burgaveln.

– I andra halvlek är vi redigt bra. Vi pratade i paus om att inte slappna av utan fortsätta spela, det var det viktigaste för oss, menar Petersson.

En som var tongivande för ÖIK, främst i första halvleken, var nämnde Dahlström Dolaku. Han var belåten med att besegra rivalen Hammarsgärde.

– Det är alltid lika kul att möta Hammarsgärde, det är ju ett derby. Kul att vi fick till det idag och att vi kunde fördela målen på så många olika, säger Albin.

Han och anfallspartnern Kevin Ohlén vållade stora problem för bortaförsvaret. HBK reducerade till 4–1 på straff genom Martin Karlsson men ÖIK-ledningen hann aldrig hotas. Kevin Svensson nickade snyggt in en frispark innan Markus Sahlin lade in 6–1. Jesper Starkenberg lirkade in 6–2-reduceringen som blev matchens sista.

– Skönt att komma tillbaka och vinna efter matchen mot Ankarsrums senast där vi inte fick med oss något trots att vi gjorde en bra match, säger Petersson.

Och hans anfallare Dahlström Dolaku håller med:

– Vi gjorde en bättre match då men vi klarar av att lösa vår uppgift idag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman/Wille Hansson