Kruse briljerade i målet

En storspelande Emil Kruse såg till att Västerviks IK segersvit på hemmaplan är intakt.

23 januari 2019 21:44

På onsdagskvällen tog VIK sin fjärde raka seger i Plivit Trade-Hallen när Tingsryd besegrades i den viktiga sexpoängsmatchen.

– Det är alltid skönt att spela hemma inför fansen och man slipper de långa bussresorna, förklarar Emil Kruse varför VIK har börjat vinna på hemmaplan efter att haft svårt att göra i det början av säsongen.

Kruse är den målvakt som har stått flest matcher i Hockeyallsvenskan, men han visade inga trötthetstecken i och med att fick på alerten från första nedsläpp.

– Det är alltid kul att få kliva fram och ibland så kommer sådan här matcher när inte spelet är topp i början. Det är roligt att få göra några viktiga räddningar. Det kändes bra, säger Emil.

– Det var skönt den här gången när man får rädda ett friläge efter en minut istället för att släppa in ett tidigt mål som mot Karlskrona. Att släppa in ett snabbt mål kan sätta sig lite mentalt. Det var en skön start för min del.

Att VIK ledde efter första perioden var inte rättvist med tanke hur matchbilden hade varit. Tingsryd skapade mest och vann de flesta närkamperna.

En påpasslig Alexander Lindqvist-Hansen höll sig framme efter en tekning när med ett snabb handledsskott fick in pucken in bakom en överraskad Tex Williamsson i gästernas mål som innebar 1–0 ett till VIK efter halva första perioden.

– Vår första period är inte bra. Det är tur att vi lever första perioden. Vi steppar bättre i andra och i sista perioden tycker jag är jättebra. Det var en stabil sista halva av matchen från vår sida.

Det var helt klart bättre fart inledningsvis på VIK i andra perioden och det gav utdelning när Victor Öhman gjorde 2–0 efter rena klapp-klapp-spelet efter knappt fem minuter.

Hemmalaget fick en drömstart på tredje perioden i och med att Jens Holmström gjorde 3–0 efter 25 sekunder. Efter det tredje målet vågade VIK:arna spela ut och hade flera bra lägen att göra 4–0, men istället kunde Tingsryd reducera till 1–3. VIK kunde hålla undan även om gästerna gjorde allt för att komma närmare.

– Första tio minuterna i tredje är hur bra som helst. Det blir lite darrigt när de får in målet, men jag tycker vi reder ut det på ett bra sätt.

Segern innebär att VIK nu har ett avstånd på sex poäng ner till Almtuna som är under kvalstrecket.

– Det är alltid skönt att få det där avståndet, men vi ska inte titta på det för mycket. Om vi gör vårat så kommer vi att fixa det här och som lag har vi alla förutsättningar att fixa det, konstaterar Emil Kruse.

Matchfakta

Västerviks IK 4

Tingsryds AIF 1

Hockeyallsvenskan

Första perioden: 1–0, 10,49, Alexander Lindqvist-Hansen (Filip Schuý).

Andra perioden: 2–0, 4,52, Victor Öhman (Tim Wahlgren/Emil Alba).

Tredje perioden: 3–0, 0,25, Jens Holmström (Kellen Jones/Emil Wahlberg), 3–1, 10,46, Joachim Nermark (Joonas Valkonen/Simon Norberg), 4–1, 18,09, Alexander Lindqvist-Hansen (Philip Rondahl), mål i tom bur

Utvisningar, VIK: 3 x 2 min. Tingsryd: 1 x 2 min.

Skotten: 31–27 (7–9, 11–12, 13–6)

Publik: 1 323.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson